Javni prijevoz

Koprivnica dobila još jednog busa, za svaki slučaj

16:38h
0
Električni autobus // Foto Matija Gudlin
Električni autobus // Foto Matija Gudlin

Podsjetimo, iako je gradska vlast uložila 1,375 milijuna kuna u dva autobusa, od početka uvođenja javnog gradskog prijevoza prometuje samo jedan jer je na drugom još u tetnim fazama uočen nedostatak pa je vraćen u Dok-ing na doradu.

Vesna Željležnjak, koprivnička gradonačelnica, potpisala je danas aneks ugovora s tvrtkom Čazmatrans-NOVA kojim Koprivnica dobiva na korištenje još jedan električni minibus za prijevoz putnika.


Novo vozilo koristit će se u slučaju kvara već postojeća dva autobusa.

Podsjetimo, iako je gradska vlast uložila 1,375 milijuna kuna u dva autobusa, od početka uvođenja javnog gradskog prijevoza prometuje samo jedan jer je na drugom još u tetnim fazama uočen nedostatak pa je vraćen u Dok-ing na doradu i završne radove koji su pri kraju i uskoro bi se trebao vratiti u Koprivnicu.

Pokusna vožnja električnih autobusa u sklopu projekta Civitas Dyn@mo odvija se na liniji Kampus-Starigrad s pet vožnji dnevno. U proširenje ruta i voznog reda zasad se ne ulazi jer je potrebno provjeriti je li sve u redu i otkloniti moguće poteškoće. Tek kada se steknu uvjeti za proširenje sustava uvest će se i druga ruta na potezu Vinica-Miklinovec.

 

čitam...