Vijeće potvrdilo

Koprivnica dobiva prihvatilište za sve beskućnike iz županije, uložit će se 15 milijuna kuna

Ciljana skupina projekta su beskućnici, osobe slabijeg imovinskog stanja, oni koji koriste usluge dostave obroka u kuću, umirovljenici i starije osobe.

09:15h
0
Siromaštvo
Foto: Ivan Brkić

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica dobilo je od grada zemljište veličine 2455 m2 za realizaciju novog projekta, Centra za pomoć u kući Koprivnica.

Koprivnički Crveni križ dobio je gotovo 15 milijuna kuna bespovratnih sredstava od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za spomenuti projekt.

Ciljana skupina projekta su beskućnici, osobe slabijeg imovinskog stanja, oni koji koriste usluge dostave obroka u kuću, umirovljenici i starije osobe. Za njih će se organizirati razne radionice, edukacije, programi i savjetovanja.

Centrom za pomoć u kući proširit će se usluga dostave obroka u kuće na 11 općina, oformit će se poludnevni boravak za umirovljenike, a izgradit će se i prihvatilište za beskućnike. Naime, Koprivnica nema nikakve kapacitete za pihvaćanje beskućnika, a ovime bi se taj problem riješio ne samo za koprivničke beskućnike, već i za one s područja cijele županije.

Darovanje zemljišta izglasali su gradski vijećnici jednoglasnom odlukom.

čitam...