tradicija

Koprivnica i ove godine misli na siromašnu djecu, povodom Božića daruje ih s 250 kuna

Riječ je o djeci smještenoj u udomiteljskim obiteljima, djeci čiji su roditelji korisnici zajamčene minimalne naknade, djeci kojima su oba roditelja nezaposlena, umirovljenici ili poljoprivrednici koji nisu u sustavu PDV-a

09:00h
0
Ilustracija
Ilustracija // Twenty20

Grad Koprivnica i ove će godine tradicionalno organizirati Božićno darivanje djece rođene od 2006. do 2021. godine. Riječ je o djeci smještenoj u udomiteljskim obiteljima, djeci čiji su roditelji korisnici zajamčene minimalne naknade, djeci kojima su oba roditelja nezaposlena, umirovljenici ili poljoprivrednici koji nisu u sustavu PDV-a.

– Pred nama su božićno-novogodišnji blagdani kojima se naši najmlađi najviše vesele. Upravo zato Grad Koprivnica svake godine organizira darivanje djece, a sve kako bi im blagdani bili još veseliji. Svako dijete dobit će poklon bon u vrijednosti 250 kuna – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Djeca korisnika zajamčene minimalne naknade i djeca smještena u udomiteljskim obiteljima dar će dobiti temeljem popisa Centra za socijalnu skrb Koprivnica.

Pravo na dar ostala djeca ostvaruju temeljem upisa koji će se obavljati u Gradskoj upravi uz priloženu potrebnu dokumentaciju, s time da je osnovni uvjet prebivalište na području grada Koprivnice (Bakovčica, Draganovec, Herešin, Jagnjedovec, Kunovec Breg, Reka, Starigrad i Štaglinec). Upis djece počeo je jutros i trajat će sve do 26. studenog, i to u prizemlju zgrade gradske uprave, u sobi broj dva. Upisi se vrše od devet do 12 sati.