treća hrvatska nogometna liga sjever

Koprivnica i Tehničar gotovo sigurni putnici u novu Treću HNL, svi koji žele ‘gore’ moraju proći pregled komisije HNS-a

Đurđevac i Virje imaju potrebne uvjete, no nije sigurno kako će se prijaviti. Četvrta liga će ostati u sadašnjem formatu, želju za potencijalnim ulaskom u rang više izrazilo je kunovečko Bratstvo.

15:30h
0
Gradski stadion // Foto: Matija Gudlin

Ono što je sigurno za iduću sezonu to je da će se formirati Treća HNL Sjever. Ona će sadržavati klubove iz Varaždinske, Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske i naše županije. Svaka od županija dat će tri kluba, osim Virovitičko-podravske odakle će stići dva kluba.

Što se tiče naše županije, sigurni putnik u Treću HNL Sjever jest sadašnji trećeligaš Koprivnica koji ispunjava sve uvjete. Isto tako, službeni zahtjev za novu Treću ligu poslao je i Tehničar iz Cvetkovca. Službeni zahtjevi moraju se predati do 28. veljače.

Iako službeni zahtjev još nije poslan, interes za Trećom HNL izrazio je i križevački Radnik, kao i đurđevački Graničar, te virovski Podravac. Da bi se ‘upalo’ u Treću HNL, potrebno je ispuniti neke uvjete. Tako klubovi moraju imati četiri kategorije mlađih uzrasta, četiri svlačionice, domaću, gostujuću, za suce i posebno za sutkinje. Isto tako, u funkciji mora biti tribina s najmanje 300 mjesta, od čega 100 mora bit natkriveno, a propisane su i dimenzije igrališta.

U Cvetkovcu se već kreće s izgradnjom novog objekta sa svlačionicama, kao i u izgradnju tribine. Križevci imaju tribinu no ona nije natkrivena, ali postoji ideja da se postojeće tribine natkriju montažnom konstrukcijom kako bi se zadovoljili uvjeti.

Đurđevac i Virje imaju potrebne uvjete, no nije sigurno kako će se prijaviti. Vrijedi napomenuti kako će naša županija u Treću HNL Sjever dati tri kluba. Sigurni su zasad Koprivnica i Tehničar, dok će treći najvjerojatnije biti Križevci. Ipak, treba pričekati odluku komisije HNS-a koja će izaći na teren nakon što pristignu prijave zainteresiranih klubova. O komisiji ovisi hoće li nekom progledati kroz prste ukoliko nemaju sve potrebne uvjete, kao npr. trenutna nenatkrivenost tribine u Križevcima.

Četvrta liga ostat će u sadašnjem formatu, a želju za potencijalnim ulaskom u rang više izrazilo je kunovečko Bratstvo, ukoliko iz sadašnje Četvrte lige ‘gore’ odu Tehničar i Križevci. Više će se znati u ožujku kada će biti poznat broj prijavljenih ekipa.

čitam...
Loading...