7. FEST JAZZA KOPRIVNICA

Koprivnica na dva dana postaje središte jazz zbivanja, u subotu stiže i poznata glazbena diva

Ovog vikenda, 9. i 10. srpnja na Zrinskom trgu u Koprivnici održat će se dvije koncertne večeri pod motom Dijelimo radost i glazbu.

13:31h
0
Festjazz
Foto: Ivan Brkić

U organizaciji Udruge glazbenika i ljubitelja jazz glazbe Jazz klub Koprivnica ovog će se vikenda na Zrinskom trgu održati sedmo izdanje Fest Jazza Koprivnica.

U dvije koncertne večeri, odnosno dva dana festivalskog programa, koji se održavaju pod motom Dijelimo radost i glazbu / Share happiness & music, organizatori pozivaju na druženje, zabavu i uživanje u dobroj glazbi za toplih ljetnih večeri.

Koprivnica tako ponovno postaje središte jazz zbivanja i neizostavno mjesto za ljubitelje koncerata uživo, ljetnih festivala i odlične glazbe.

Festival u petak 9. srpnja od 20 sati otvara nastup Mimika Orchestra.
Mimika Orchestra je alternativni progresivni orkestar s jazz, folklornim i elektroničkim
utjecajima kojeg vodi saksofonist i skladatelj Mak Murtić. Ovaj 20-eročlani orkestar
sastavljen je od vokala, limenih i drvenih puhača, velike ritam sekcije i live elektronike.
Prvu večer festivala nastupa i Bruno Mičetić Quintet, sastav koji je objavio tri albuma, iza sebe imaju koncerte na mnogim renomiranim festivalima i pozornicama diljem Hrvatske.

Gitarist Bruno Mičetić okupio je vrhunsku ekipu glazbenika: Dado Marinković – bubanj, Henry Radanović – bas gitara, Vojkan Jocić – saksofon i Joe Kaplowitz – klavijature.
U jutarnjem programu Fest Jazza u subotu 10. srpnja od 10 sati nastupa Bjelovar Big Band koji djeluje pod vodstvom Brune Bišćana te okuplja bjelovarske profesionalne i amaterske glazbenike.

Drugog dana festivala u večernjim satima od 19 sati na Zrinskom trgu zasvirat će Dixieland Band Čakovec koji osim dixieland standarda izvode i vlastite skladbe te obrade međimurskih tradicionalnih pjesama.

U dvadeset godina djelovanja objavili su tri albuma, posljednji pod nazivom Home.

Kao drugi glazbeni sastav druge večeri festivala nastupa Filip Pavić Quintet.

Filip je mladi gitarist koji je dvostruki dobitnik nagrade Status, 2019. godine za Mladu nadu jazz glazbe te 2020. godine za najboljeg jazz gitarista. U listopadu 2019. godine, objavio je svoj prvi samostalni album Terra Incognita.

Glavna zvijezda druge večeri festivala je hrvatska glazbena diva – Radojka Šverko koja na festivalu Fest jazza Koprivnica nastupa uz pratnju jazz tria u sastavu: Vladimir Babin – klavir, Damjan Grbac – kontrabas i Tonči Grabušić – bubnjevi.

Za najmlađe posjetitelje festivala neizostavan je i program Glazbene radionice „Zika, zika, muzika“ koji će se 9. srpnja u popodnevnim satima održati u koprivničkom Domu mladih Koprivnica pod vodstvom mlade glazbenice i profesorice violine Lucije Stanojević u sklopu kojeg će djeca (predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta) na dvije radionice učiti o ritmu, melodiji i jazz glazbi. Prijave za radionicu će se vršiti putem Facebook stranice Fest Jazza Koprivnica.

U sklopu Fest Jazza Koprivnica biti će održan i 10. Koprivnički sajam
gramofonskih ploča i CD-ova VINILIJA u suradnji s Šarenim dućanom Koprivnica.
Program festivala će se prenositi i putem Youtube kanala Jazz kluba Koprivnica te putem programa Radija Glas Podravine (94,1 MHz).

U slučaju lošeg vremena koncerti će se održati u drugim terminima. Za pravodobne
informacije pratite Facebook stranicu festivala.

Glavni pokrovitelji festivala su Grad Koprivnica, Ministarstvo kulture, Vemo-Trade, Podravska banka, Carlsberg Pivovara, Hartmann, HDS Zamp i Podravka.

Facebook: https://www.facebook.com/festjazza/
Instagram: https://www.instagram.com/fest_jazza/
www.festjazza.com #festjazza2021