Koprivnica // Pogledajte što Ivica Jurenec kaže o početku radova na braniteljskom spomeniku

11:42h
0
Pripremni radovi na Florijanskom trgu // Foto: Mario Kos

Na Florijanskom trgu u središtu Koprivnice danas su započeli pripremni radovi za postavljanje spomenika braniteljima. Potvrdila nam je to glasnogovornica koprivničke gradske uprave Gordana Biondić.

Kazala je kako se danas ruše samo trula stabla, a o nastavku radova na vrijeme će informirati javnost.

Na tragu toga, Ivica Jurenec, šef gradskog Odbora za branitelje, još jučer nam je pokazao sadržaj SMS poruke koju je poslao svim članovima Odbora za branitelje Gradskog vijeća Koprivnice čije je imao brojeve.

“Navodno sutra počinju radovi na izgradnji spomenika braniteljima u Koprivnici, odnosno rušenje drveća na Florijanskom trgu, a moje je mišljenje da se trebamo držati podalje od toga i možebitnih sukoba, odnosno prosvjeda i sprječavanja radova od strane Oršanića, Živog zida i inih aktivista koji traže medijsku pozornost i zagovaraju neke svoje uskogrudne interese bez sagledavanja pune istine o uređenju Florijanskog trga u Koprivnici te sve prepustiti institucijama pravne države – kako se to obično kaže, jer bi nas izgleda neki htjeli, a pojedini jedva dočekali, uvući u (stvarni) sukob i nerede.
Kao što su obranili Trg Svetog Marka u Zagrebu od nas stradalnika i branitelja te naših legalnih i legitimnih zahtjeva štiteći aktualne vlastodršce, vjerujem da će moji kolege po struci koji još uvijek rade znati obraniti i radove na izgradnji spomenika, jer to je njihov, a ne naš posao, ne angažira li investitor i izvođač zaštitare, što bi trebao pa i odgovarati ne angažira li ih (dovoljno), budući je sve poprilično predvidljivo”, napisao je Jurenec u SMS poruci.

čitam...