potpora

Koprivnica pomaže svojim studentima kako bi lakše stekli visokoškolsko obrazovanje, raspisan je natječaj za stipendije

Prijave na natječaj primaju se u roku od 25. rujna do 26. listopada 2020. godine.

09:07h
0
Foto: Grad Koprivnica

Koprivnica će i u sljedećoj akademskoj godini pomoći svojim studentima, pa je tako raspisan Javni natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja grada u akademskoj godini 2020./2021.

Stipendije su namijenjene za redovne studente s područja grada Koprivnice na preddiplomskom i diplomskom studiju, a koji imaju prijavljeno prebivalište na području grada i to u neprekinutom trajanju od najmanje dvije godine.

– U svojoj Strategiji zacrtali smo da želimo biti grad mladih kako bismo im omogućili najbolje moguće obrazovanje. O tome najbolje govore napori koje poduzimamo u razvoju obrazovnih politika. Poznati smo po tome što svim redovnim studentima omogućavamo stipendiranje. Naše stipendije raspoređene su u kategorije, pa tako u većem iznosu stipendiramo studente koji studiraju deficitarna zanimanja te studente s invaliditetom. Svake godine interes je sve veći i to je pokazatelj koliko je mjera dobra – istaknuo je Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice te napomenuo kako kroz ovu mjeru Grad omogućuje mladima iz Koprivnice da lakše steknu visokoškolsko obrazovanje.

I ove godine stipendije će se odobravati u iznosu 550 kuna mjesečno za studiranje kod nas, odnosno 1.100 kuna za studiranje izvan Republike Hrvatske. Stipendije za studente s područja grada Koprivnice koji imaju utvrđeni invaliditet veći od 50 posto bit će 800 kuna mjesečno za studiranje u našoj državi, odnosno 1.600 kuna za studiranje vani.

Također, dodijelit će se i 12 stipendija studentima za deficitarna zanimanja utvrđena po preporuci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Križevci. Iznos stipendije bit će 800 kuna mjesečno, i to dvije stipendije za stručni studij sestrinstva te deset stipendija za sveučilišni studij medicine, matematike, fizike, logopedije, strojarstva, građevinarstva, glazbene umjetnosti, njemačkog jezika, engleskog jezika, farmacije, elektrotehnike, hrvatskog jezika i dentalne medicine.

Sredstva za isplatu osigurana su u Proračunu Grada Koprivnice.

Prijave na natječaj primaju se u roku od 25. rujna do 26. listopada 2020. godine. Detalji vezani uz natječaj nalaze se OVDJE. 

čitam...