GRADSKI STOŽER

Koprivnica pooštrava mjere nadzora, pripremaju nadgledanje građana dronom

Javnosti se obratila načelnica gradskog Stožera Ksenija Ostriž, rekavši kako tijekom vikenda nije bilo kršenja epidemioloških mjera.

15:05h
0
Ilustracija // Foto: ingimage.com

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije danas je održao konferenciju za medije. Potvrđeno je kako je brojka oboljelih od koronavirusa u županiji porasla na šest.

Glede Koprivnice, javnosti se obratila načelnica gradskog Stožera Ksenija Ostriž, rekavši kako tijekom vikenda nije bilo kršenja epidemioloških mjera.

– Odlučili smo dodatno pooštriti kriterije za izdavanje propusnica, molimo građane za razumijevanje. Ovo su ključni momenti za odgovorno ponašanje – kazala je K. Ostriž, dodavši kako će svi građani u propusnicama morati potpisati određene izjave.

Foto: Ivan Balija
Ksenija Ostriž // Foto: Ivan Balija

Izjavila je kako HGSS, Vatrogasna zajednica grada Koprivnice, komunalni redari te policija i dalje provode nadzor. Prema njezinim riječima, dosad nije bilo kršenja mjera. Ujedno je otkrila kako od vikenda za nadzor koriste dron.

Za dodatno pojašnjenje o upotrebi upitali smo Dejana Bojovskog, pročelnika HGSS stanice Koprivnica, koji nam je potvrdio kako imaju jedan dron.

– Izvršen je prelet Koprivnice dronom kako bi se ustanovile moguće nepravilnosti glede ponašanja. Za ostalo je zadužena policija koja obilazi grad – kazao nam je Bojovski.

Za dodatna pojašnjenja oko ovog nadgledanja obratili smo se Županijskom stožeru civilne zaštite, a odgovore ćemo objaviti kada ih dobijemo.

čitam...
Loading...