Koprivnica // Rampa čvrsto stoji, vlak prolazi, a u HŽ-u kažu: Sve imamo pod kontrolom

16:02h
0
Teretni vlak prolazi, rampa je uzdignuta, svjetlosna signalizacija ne radi // Foto: Čitatelj portala Koprivnica.net
Ilustracija

Gotovo nikada u žurbi ne gledam ni lijevo niti desno, kada idem iz smjera Danice ne mogu ni vidjeti ide li vlak. Ne mogu vjerovati da se tako nešto uopće moglo dogoditi – kazao nam je naš čitatelj, koji se ovoga puta našao s druge strane ceste, ali ostao je isto šokiran kao i vozači ispred njega koji su stajali u redu dok je prolazio vlak.

Teretni vlak iz smjera Botova, naime, vozio je prema kolodvoru u Koprivnici, a rampa je bila uzdignuta, dok svijetosni signali nisu ništa upozoravali.


Bilo je to danas oko 11 sati. Nakon što smo primili fotografiju našeg čitatelja, zatražili smo komentar odgovornih službi u HŽ Infrastrukturi.

“Zbog radova na dionici pruge Koprivnica-Drnje, danas u 9 sati zaposlenici elektrotehničkog sektora Regionalne jedinice Sjever sa sjedištem u Koprivnici, dionice signalno-sigurnosnih i telekomunikacijskih uređaja, isključen je automatski-pružni blok u čijoj je ingerenciji uređaj na željezničko-cestovnom prijelazu koji spominjete. U takvim i sličnim situacijama, prema odredbama Pravilnika o načinu i uvjetima za obavljanje sigurnog tijeka željezničkog prometa, svi vlakovi koji u to vrijeme prometuju na navedenoj dionici obavještavaju s pismenim nalogom o neosiguranim cestovnim prijelazima, s obvezom zaustavljanja prije prelaženja preko željezničko-cestovnog prijelaza – istaknuo je Ivan Kartelo, šef Korporativnih komunikacija HŽ Infrastrukture.

Zaključio je kako je na taj način zajamčena sigurnost svih sudionika u prometu, i cestovnih vozila, pješaka i strojnog osoblja.

čitam...