Državno prvenstvo u mažoret plesu

Koprivnica je trodnevni domaćin 700-tinjak mažoretkinja, a samo najbolje odlaze u Nizozemsku i Norvešku

Natjecanja su počela već danas, dok je svečano otvorenje u 18 sati u srednjoškolskoj sportskoj dvorani. Nastupi su otvoreni za javnost te se iduća dva dana mogu pratiti od devet sati ujutro, a proglašenje pobjednika bit će u nedjelju u 17 sati.

17:00h
0
Mažoret sutkinje i trenerice u Gradu // Foto: Matija Gudlin

Koprivnica će ovaj vikend biti domaćin 21. Prvenstva Hrvatske u mažoret plesu, a tim su povodom u Grad svečano primljene trenerice i sutkinje ekipa koje dolaze iz svih krajeva Hrvatske pa čak i dalekog Cavtata.

Mišel Jakšić, v.d. gradonačelnika i zamjenica Melita Samoborec poželjeli su dobrodošlicu gošćama i gostima, prikladno im uručivši poklončiće u obliku licitarskih srca, a domaćinima čestitao na organizaciji.

– Veliko hvala i kapa do poda domaćinima što ovakav veliki sportski događaj imamo u Koprivnici. Vrlo smo ponosni što je nakon 18 godina prvenstvo Hrvatske kod nas, kao i na svoje mažoretkinje koje su dosad već osvojile brojne nagrade i gradska priznanja za svoj rad te pronosile ime grada diljem Europe – rekao je Jakšić i dodao kako očekuje tri dana pozitivnih vibracija i emocija, a trenericama i trenerima poželio da njihove mažoretkinje ostvare što bolje rezultate.

Snježana Sremec, voditeljica i koreografkinja koprivničkih mažoretkinja, ovaj je put govorila iz dvojake uloge.

Snježana Sremec // Foto: Matija Gudlin

– Emocionalno sam vezana uz naš grad te sam ponosna i zahvalna što je prepoznata vrijednost našeg rada, dok s druge strane imam čast i odgovornost već treći put obnašati dužnost predsjednice Hrvatskog saveza mažoretkinja te zahvaljujem kolegama na podršci da Koprivnica bude domaćin najljepših događanja ovoga vikenda – riječi su S. Sremec koja je poželjela sreću svim timovima i ugodno provedeno vrijeme u Koprivnici.

Izvijestila nas je kako će u tri dana u Koprivnici nastupiti do 750 mažoretkinja iz 23 grada, a koji će nastupiti u solo i duet disciplinama u četiri dobne skupine – najmlađi, kadeti, juniori i seniori. Što se ekipa tiče, discipline su tradicijski mažoret ples, exhibition, disciplina s rekvizitima, parad uz puhački orkestar gdje će mažoretkinje stupati ukrug unutar dvorane zbog vremenskih uvjeta te ples s pom-ponima, kako za mlađu dobnu skupinu, tako i za jedinstvenu natjecateljsku dobnu skupinu. Za najmlađe su, također, osmišljene marširajuće skupine koje nisu natjecateljskog tipa.

Sutkinje će donijeti odluku o najboljima // Foto: Matija Gudlin

– U kategorijama sola i dueta prva tri mjesta uvijek odlaze na europska odnosno svjetska natjecanja, dok u kategoriji grupa odlazi samo pobjednik. Naša reprezentacija uvijek čini između 180 i 200 natjecatelja, neki od prisutnih su i osnivači našeg Saveza, a lani smo proslavili 20 godina postojanja – zaključila je predsjednica Saveza poručivši Europi da smo mala, ali srčana i vrlo uspješna nacija.

Pobjednici natjecanja u Koprivnici prvi vikend u listopadu odlaze u Nizozemsku, dok pobjednici u pom-ponu odlaze na svjetsko natjecanje u Norvešku idućeg Uskrsa.

Natjecanja su počela već danas, dok je svečano otvorenje u 18 sati u srednjoškolskoj sportskoj dvorani. Nastupi su otvoreni za javnost te se iduća dva dana mogu pratiti od devet sati ujutro, a proglašenje pobjednika bit će u nedjelju u 17 sati.

čitam...