Koprivnica u Beču

23:00h
0
Koprivnica u Beču

Koprivnica se djelomice preselila u Beč u svibnju 1998. godine, kada su u polufinalu Lige Prvakinja igrale rukometašice bečkog Hypa i koprivničke Podravke. Hypo je pobijedio 20:19, a slika pokazuje dio tribine na kojoj su se nalazili koprivnički navijači.

Ispod tribine su novinarska mjesta, sjećamo se: uska, zbijena, apsolutno neprimjerena, a manje više tako je i do danas. Ako nisu službene utakmice novinari sjede među gledateljima i pišu na laptopu na koljenima, a za službene se sagradi drvena gajbica s druge strane, gdje se brojni novinari tiskaju, a oni u drugom redu gajbe također pišu na koljenima. Nije bolje ni u drugim europskim dvoranama, recimo u staroj dvorani u Norveškoj u Larviku, dok je u većini drugih dvorana komocija primjerena, a ponegdje čak i velika.

Na slici s lijeva su dva, tada 12 godina mlađa, hrvatska novinara koja prepoznajemo. Prvi je današnji novinar Hrvatskog radija Romano Janečić, tada reporter Podravki vrlo privrženog Radija Cibone, a drugi je i danas neizostavni pratitelj Podravkinih međunarodnih utakmica urednik Sportskog programa Hrvatskog radija Ognjen Naglić.