dobre vijesti

Koprivnica u samom vrhu po izdvajanju za stipendije, Jakšić: Dugoročno smo okrenuti mladim ljudima

Danas je potvrđeno da smo u samom vrhu.

09:55h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Već smo u nekoliko navrata mogli čuti da Koprivnici skoro ni nema konkurencije vezano uz novčana sredstava koja izdvajamo za stipendije. Danas je to i potvrđeno.

Naime, kako piše gradonačelnik.hr najviše, nakon Zagreba, izdvajaju Split i to 6,4 milijuna i Koprivnica 3,3 milijuna, a ta dva grada prvaci su i kada se gleda broj stipendija koje dijele. Grad Split tako u ovoj godini stipendira 464 studenata, a Koprivnica je u trenutku kad se provodila anketa imala 433 stipendista, no u planu im je tijekom akademske godine dodijeliti između 450 i čak 500 stipendija.

– Današnja analiza od strane portala gradonacelnik.hr, a koja je objavljena u Jutarnjem listu, pokazuje da je dugoročna strategija grada Koprivnice okrenuta mladim ljudima, osobito financiranja obrazovanja i podizanja obrazovne strukture mladih u Koprivnici izuzetno uspješna. Koprivnica je prema toj analizi drugi grad u Hrvatskoj nakon Splita po broju studentskih stipendija, što znači da na današnji dan imamo 433 stipendije. Po iznosu stipendija smo u prvih deset, a po ukupnom izdvajanju za stipendije opet smo drugi iza Splita. Iza nas su ostali Zadar, Čakovec, Varaždin, Rovinj, Vinkovci i Rijeka od koje izdvajamo tri puta više sredstava. Naravno da tu nećemo stati. Zadali smo si cilj za iduću godinu da još dodatno povećamo sredstva za deficitarna zanimanja i da na taj način zadržimo mlade ljude koji će raditi na razvoju naše Koprivnice – rekao je Jakšić.

 

čitam...