Koprivnica ugostila djecu iz cijele Hrvatske

14:54h
0
djeca

Koprivnica je proteklog vikenda bila dječje sjedište Hrvatske. Na 15. Smotri Saveza društava ‘Naša djeca’ okupilo se više od 1600 mališana. Uz domaćine, u podravsku metropolu je došlo i više od 700 mališana iz 40 gradova. U tri dana oni su pod motom ‘Radost, igra, stvaralaštvo’ predstavili svoj rad, u ukupno 81 različitoj točki izvedenoj u Domu mladih. Iznimno zadovoljna kako je prošla Smotra, predsjednica koprivničkog društva Naša djeca Jadranka Lakuš je naglasila da je sve organizirano s puno ljubavi.
– Kad su grupe odlazile iz Koprivnice, dobili smo bezbroj pohvala i lijepih riječi o ovoj smotri. Sve je oduševila srdačnost i gostoprimstvo Koprivnice. Svi sadržaji koji su bili priređeni za djecu predstavili su naš grad u najboljem svijetlu, a ono što su opet djeca poklonila Koprivnici bilo je predivno, rekla je Jadranka Lakuš. Posebno je zahvalila obiteljima iz Koprivnice, Legrada i Virja koje su primile djecu u svoje domove, kao i brojnim volonterima na pomoći u organizaciji jubilarne, 15. Smotre dječjeg stvaralaštva.
Na otvorenju Smotre u Sportskoj dvorani u petak navečer nastupili su domaćini, mališani iz koprivničkog te društava Naša djeca iz Virja i Legrada. Više od 500 djece poželjelo je tako dobrodošlicu vršnjacima iz cijele Hrvatske. Uz predstavljanje svojih ostvarenja, tijekom vikenda je bilo vremena i za razgledavanje, pa su Koprivničanci gostima pokazali grad i sve važnije znamenitosti – od koprivničkih bedema do spomenika biciklu. Organizirano je bilo i druženje s obrtnicima koji su na Zrinskom trgu predstavili neke stare zanate, bilo je tu i mušketira koji su mališanima pokazali bedeme, gosti su posjetili stadion i bazene, navečer se družili u discu… Na rastanku, na kraju smotre u Koprivnici, bilo je čak i suza, te obećanja da će se prijateljstva nastaviti.
I na samoj smotri je bilo puno dirljivih događanja. Posebno je bilo dirljivo na likovnoj radionici u kojoj su djeca radila livadu želja, ispričala je Jadranka Lakuš:
– Crtali su i pisali poruke odraslima, izrazili su svoje najdublje osjećaje, a jedna djevojčica je napisala da želi bicikl. Dobra gospođa Katica Medved iz Čakovca je to pročitala i odlučila maloj Heleni iz Zlatara pokloniti bicikl.
Ta skromna želja djevojčice i plemenitost gospođe iz Čakovca rasplakali su i oduševili mnoge. A da se dobro vraća dobrim dokazali su domaćini. Naime, gradonačelnik Zvonimir Mršić odlučio je Katici Medved pokloniti jedan gradski bicikl.
Kako su mališani doživjeli Smotru i Koprivnicu najbolje govori izjava Ane iz dramske grupe Ivanec:
– Koprivnica je ovime dokazala da je Grad prijatelj djece!