pazite što pišete

Koprivničanac kažnjen na sudu zbog vrijeđanja policije na Facebooku, evo što je napisao

Riječ "idioti" može biti uvreda, smatra on, u određenom kontekstu kojom se vrijeđa inteligencija uvrijeđene osobe.

15:31h
0
Policija
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Objavljujući komentar izrazio je svoj stav prema MUP-u i tako javno ponizio i vrijeđao državno tijelo, odnosno službene osobe na koje se odnosio video zapis – navodi se u javno objavljenoj presudi, piše portal eMedjimurje.

‘Jake snage MUP-a idioti’. Zbog te je rečenice objavljene na Facebooku Prekršajni sud u Koprivnici kaznio 54-godišnjeg Mladena M. iz Koprivničko-križevačke županije s 375 kuna.

Optužni prijedlog podigla je Policijska postaja Split, a prijavljen je za narušavanje javnog reda i mira vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika na profilu dostupnom javnosti. Osuđeni se nije pojavio na suđenju jer je u inozemstvu, a u pisanoj izjavio branio se da se ne osjeća krivim jer svaki prekršaj mora imati vrijeme i mjesto počinjenja, te kontekst.

Smatra da eventualno uvredljivi komentar postupanja može biti samo kazneno djelo uvrede koje se goni po ovlaštenom tužitelju, a to nije MUP. Poručio je da je uvreda vrijednosni sud o nekom, a jake snage MUP-a, po njemu, nisu uvreda.

Riječ “idioti” može biti uvreda, smatra on, u određenom kontekstu kojom se vrijeđa inteligencija uvrijeđene osobe. Komentar je objavljen 8. siječnja 2017. na Facebook stranici Zagrebačke panorame, ispod vijesti o tome da je neki vozač projurio kroz crveno i umalo pregazio policajca. Sud je objavljeni komentar ocijenio kao vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika i obavljanja službene dužnosti.

– Objavljujući komentar izrazio je svoj stav prema MUP-u i tako javno ponizio i vrijeđao državno tijelo, odnosno službene osobe na koje se odnosio video zapis – navodi se u javno objavljenoj presudi.

Loading...