rajnard hraščanec

Koprivničanac koji se školuje na Kraljevskoj akademiji u Manchesteru večeras u Sinagogi ima prvi samostalni koncert

Ulaz na koncert je slobodan

11:34h
0
Foto: Teodora Lukavski

U koprivničkoj Sinagogi, večeras od 19.30 sati, domaćoj publici predstavit će se mladi koprivnički glazbenik Rajnard Hraščanec, koji će nastupiti uz klavirsku pratnju prof. Laure Malovec. Gosti koncerta su Nikola Milosavljević – klarinet i Marin Hraščanec – klavir.

Rajnard je student četvrte godine studija na glazbenom koledžu u Manchesteru, a ovo je njegov prvi samostalni koncert pred koprivničkom publikom. Program koncerta sastoji se od kompozicija slavenskih skladatelja iz doba romantizma, a kako piše u najavi, Rajnardov operni bariton provest će Vas kroz pjesme o strastvenim ljubavima i jednako strastvenim izdajama, ljutnji i oprostu, ali i kroz poznate i manje poznate melodije iz hrvatsko-kajkavsko govornog područja u modernim aranžmanima.

Ulaz na koncert je slobodan, a pokrovitelj je Grad Koprivnica.

Kao što smo naveli, Rajnard je student četvrte godine Kraljevske akademije u Velikoj Britaniji (Royal Northern College of Music, Manchester) u klasi renomiranog baritona Quentina Hayesa. Tijekom dosadašnjeg studija sudjelovao je u nekoliko opernih produkcija, usavršavao se u sklopu odsjeka digitalne produkcije i na odsjeku ‘stage managementa’ te je sudjelovao u organizaciji i produkciji brojnih koncerata.

Primatelj je prestižne stipendije britanskog ABRSM-a, ispitnog povjerenstva kraljevskih glazbenih škola sa sjedištem u Londonu. Prije nekoliko mjeseci Rajnard je objavio suvremenu verziju tradicionalne hrvatske pjesme ‘Vuprem oči’, koju će također izvesti na koncertu u koprivničkoj Sinagogi. Osim klasičnog solo pjevanja aktivno se bavi i jazzom te istražuje različite pjevačke tehnike kroz fuziju raznih komercijalnijih žanrova. Član je Moonlight Sessions benda u sklopu audio-vizualnog projekta Moonlight Sessions, a surađivao je i s mnogim glazbenicima i glazbenim sastavima poput The Gentleman, Ivan Grobenski, Anna Moor, bubnjarski sastav ‘BUŠ?BUM!’, Letarg i dr.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!