WIFI4EU

Koprivničanci, od sad možete besplatno surfati internetom na širem području grada

Brzine pristupa internetu od 30 do 100 Mbps zadovoljit će sve potrebe današnjih aplikacija i pregledavanja beskonačnog sadržaja interneta.

10:01h
0

Grad Koprivnica jedan je od gradova koji je dobio i iskoristio vaučer u vrijednosti 15 tisuća eura za nabavu i postavu opreme za bežični pristup širokopojasnom internetu, kojeg će besplatno koristi građani u javnim prostorima.

Brzine pristupa internetu od 30 do 100 Mbps zadovoljit će sve potrebe današnjih aplikacija i pregledavanja beskonačnog sadržaja interneta. Pojedina pristupna točka može se u jednom danu koristiti najdulje 12 sati bez prestanka.

Grad Koprivnica time se pridružio velikoj europskoj obitelji WiFi4EU koja omogućuje besplatan pristup internetu po cijeloj Europi. Cilj je omogućiti besplatan i automatski pristup svim WiFi4EU pristupnim točkama bez obzira u kojem gradu ili kojoj europskoj državi se nalazili.

– Na priloženoj karti može se vidjeti raširenost mreže, a planirano je i daljnje proširenje. Pristupne točke su dostupne na cijelom Zrinskom trgu, Trgu bana Jelačića, na igralištu kod dvorane Branimir, u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“, u dvorani kina Velebit, u Domu mladih te na prostoru ispred BicKo stanice preko puta Gimnazije „Fran Galović“ – poručili su iz Grada Koprivnice.