nova pravila

Koprivničanci, oprez! Od danas parking plaćate do 19 sati, za Lenišće i krug bolnice pripemite kunu više, a skuplja je i dnevna karta

Nema više treće zone. Sve ulice i trgovi koji su bili uključeni u istu, od jutros su u drugoj zoni

11:18h
0
Ilustracija // Foto: arhiva

Ono o čemu se dugo nagađalo i što je izazvalo burnu raspravu na nedavno održanom Gradskom vijeću danas je i službeno postalo aktualno. Naime, jutros su na snagu stupila nova pravila vezana uz parking na koprivničkom području. Potvrdio nam je to gradski pročelnik Tomislav Golubić.

Preciznije rečeno, od danas na području grada više nema treće zone, a one ulice, odnosno trgovi koji su u istu bili uključeni, od jutros su u drugoj zoni. To vrijedi za ulice dr. Željka Selingera i Franje Mraza, odnosno trgove Eugena Kumičića i dr. Tomislava Bardeka. Navedene se nalaze na Lenišću i kod koprivničke bolnice pa ako ovih dana namjeravate tamo parkirati svoj limeni ljubimac, umjesto dvije pripremite tri kune.

Također, ako ste danas namjeravali parkirati na službeno mjesto i platiti kartu do 17 sati, promijenite tu odluku, jer biste u suprotnom mogli dobiti kaznu. Naime, parkiranje se od danas naplaćuje do 19 sati, odnosno dva sata dulje nego dosad.

Automatski raste i cijena dnevne karte. Tako za prvu zonu iznosi 48 kuna, a za drugu 36 kuna. Dosad su bile 40 i 30 kuna.

Također, što se tiče prve zone, parking u užem gradskom središtu ostaje ograničen na dva sata, ali ako kartu za taj ograničeni prostor, koji uključuje Florijanski trg, Trg bana Josipa Jelačića i Nemčićevu ulicu, kupujete SMS porukom – šaljete je na broj 708480. Ostatak prve zone ostaje na broju 708481, a druga na 708482.