Koprivničanci posjetili Koprivnicu

10:57h
0

Koprivničanci iz Slovenije oduševljeni našim turističkim potencijalimaPo prvi put se dogodilo da su turistički naš grad posjetili upravo Koprivničanci. Naime, grupa turista stigla je iz Koprivnice, ali one iz Slovenije.

Riječ je o jednom malom mjestu nedaleko Krškog. Početkom godine kontaktirali su Gradsku turističku zajednicu te tražili informacije o najvažnijim obilježjima Koprivnice. Ugodno su se iznenadili jer su ih djelatnici TZ Koprivnice organizirano dočekali te ponudili koprivnjakima i žganicom koprivnjačom i to na najstarijem dijelu Grada, na Bedemima kod Oružane, a posebno su ih oduševili naši mušketiri i haramije kao i stari zanati. S glavnim povijesnim kao i recentnim obilježjima naše Koprivnice upoznao ih je Renato Labazan koji ih je i proveo kroz središte Koprivnice, a svoj dolazak najavili su i iduće godine u vrijeme neke velike manifestacije.

Posjet nije bio samo turistički, jer se iskoristila prilika te se razgovaralo i o gostovanju naših starih zanata na manifestaciji u srednjovjekovnom burgu te eventualni posjeti i stjecanje iskustva od njihovih vinara i seoskog turizma koji su kod njih razvijeni, a kod nas su u povojima.

Inače u TZ Koprivnica unazad nekoliko godina postoji inicijativa povezivanja svih Koprivnica (Slovenija, BiH, Poljska, Srbija, Češka, Slovačka i Hrvatska), bez obzira što su sva ta mjesta mnogo manja nego naša Koprivnica, a sličnog su mišljenja i kolege iz Slovenije.

čitam...