Koprivničanci uskoro na besplatan studij upravljanja EU projektima?

06:59h
0
Program studija već je napisan / Foto: Zoran Stupar

Pučko otvoreno učilište uskoro bi Koprivničancima moglo ponuditi postdiplomski studij EU project managementa. Studij bi bio besplatan, trajao dva semestra, a odvijao bi se većinom u Nagykanizsi, dok bi u Koprivnici bilo nekoliko gostujućih predavanja.

Naime, postoji mogućnost da Pučko otvoreno učilište bude partner u projektu prijavljenom na IPA program, čiji će nositelj biti sveučilište Pannonia iz Nagykanizse. Osim koprivničkog Pučkog otvorenog učilišta partner bi bilo i križevačko Visoko gospodarsko učilište, koje je navodno zainteresirano i za hrvatsku akreditaciju studija.

Ono najzanimljivije u cijeloj priči jest da bi cijela stvar za studente bila besplatna. S hrvatske strane bi bilo upisano 15 studenata, a u tu svrhu, ako projekt prođe, vjerojatno će se održati prijemni ispit. Među predmetima koji će se učiti su općenito upravljanje, planiranje projekata, regionalni razvojni projekti, marketing projekta, financiranje projekta itd., a cijeli studij odvijao bi se na engleskom jeziku. 

No, ako zaživi, cijela stvar neće početi prije 2013., procjenjuju oni koji su već radili na sličnim projektima.