Koprivničanka Ivana Babić osigurala nastup na Olimpijskim igrama mladih!

11:46h
0
Ivana Babić // Foto: Koprivnica.net

Sjajan uspjeh postigla je Ivana Babić, članica Športskog streljačkog kluba Podravka. Ova mlada Koprivničanka u subotu je u Moskvi u disciplini zračna puška na 10 metara u juniorskoj konkurenciji osigurala nastup na Olimpijskim igrama mladih koje će se u kolovozu održati u Kini!

U kvalifikacijama je Ivana osvojila peto mjesto, sa samo 0,7 kruga iza prvoplasirane natjecateljice, da bi u napetom finalu odličnim gađanjem upisala 206,9 krugova i za dva kruga iza sebe ostavila Austrijanku Nadine Ungerank.

Tekst sa stranice Hrvatskog streljačkog saveza: 

Ivana Babić iz Koprivnice, djevojka vesele naravi i krhke tjelesne građe ostvarila je uspjeh iz snova. I kada je pogledate, prva misao koja vam padne na pamet je; bože, može li ona uopće držati pušku? Do sada je mnogo puta potvrdila da težina puške od 5,5 kg nije za nju nikakav problem i da sa njom barata kao glazbenik sa svojim instrumentom. A plasman na olimpijske igre mladih prva je stepenica uspješnosti u sportu mladih sportaša i zato vjerujem da je sada Ivana neizmjerno sretna.

Kada će biti na olimpijskim igrama mladih, shvatiti će da su one nešto neponovljivo, nešto što ne pružaju niti one *prave* olimpijske igre. Inače je njen meč bio ujednačen, a finale rutinirano sa potrebnom visokom dozom koncentracije tako da i osvojeno 1. mjesto to u potpunosti potvrđuje. U finalu je, naime, prikazala školu koncentacije i tehnike svim ostalim finalistkinjama. Čestitke Ivani i treneru Renatu Kovačiću koji je put Moskve krenuo o vlastitom trošku (vjerujem da će mu zbog ovog uspjeha trošak biti vraćen).

Druga naša predstavnica Valentina Gustin, pristojna i skromna djevojka iz zagrebačke Kustošije, također je izborila finale ali u kvalifikacijskom meču nije sve krenulo dobro. Nakon prve serije nalazila se vrlo nisko na tablici, oko 30. mjesta, ali kako je meč odmicao, tako je i njena sigurnost rasla da bi u posljednjoj seriji ubacila u šestu brzinu i pretekla mnoge ispred sebe, stigavši u finale kao osmoplasirana. U finalu je morala priznati da je Ivana Babić bila bolja, osvojila je 6. mjesto. Kako na OIM može samo jedan strijelac iz svake zemlje, tako će Valentini ostati utjeha da možda za dva dana na EP-u ponovi ovaj uspjeh, kako za sebe, tako i za juniorsku ekipu. Čestitke i njoj i njenom treneru Tomislavu Laziću iz zagrebačke Kustošije.

U disciplini zračne puške za juniorke plasman na OIM, osim Ivane, izborili su i Nadine Ungerank (Austrija), Charleen Baenisch (Njemačka), Viktoriya Sukhorukova (Ukraina), Milica Babić (Srbija) i Olga Glavinskaia (Rusija).

KOMPLETNI REZULTATI 

čitam...