11.7 C
Koprivnica
Petak, 31. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
lijepa vijest

Koprivnici bespovratno 105 tisuća eura za fotonaponske elektrane na osnovnim školama, Jakšić: Dižemo neovisnost na još veću razinu
K

Fotonaponske elektrane postavit će se na krovovima škola „Antun Nemčić Gostovinski“. „Braća Radić“ i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce

Ne propustite

Dobre vijesti stigle su ovih dana za Grad Koprivnicu, jer je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dodijelilo Koprivnici 105 tisuća eura bespovratnih sredstava, koja će se utrošiti za fotonaponske elektrane na nekoliko koprivničkih osnovnih škola.

Sporazum s Ministarstvom sklopila je Regionalna energetska agencija Sjever, koja je i nositelj projekta, a Grad Koprivnica je projektni partner. Riječ je o projektu “One Sun Connecting North and South”, čija je vrijednost milijun eura, troškovi za Grad iznose oko 125 tisuća eura, a 105 tisuća eura je, kao što smo naveli, bespovratno.

– Koprivnica je jedan od lidera u energetskoj učinkovitosti i iskoracima u održivom razvoju desetljećima. S ovime, s jedne strane pokazujemo koliko štitimo okoliš, a s druge strane s proaktivnim politikama, zahvaljujući kvalitetnim timovima koje imamo unutar Gradske uprave, doprinosimo tome da dižemo energetsku učinkovitost i neovisnost na još veću razinu – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić nakon potpisanog sporazuma.

Fotonaponske elektrane postavit će se na krovovima škola „Antun Nemčić Gostovinski“. „Braća Radić“ i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce. Razdoblje provedbe je od 1. lipnja 2022. godine do 30. travnja 2024. godine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

SRETAN IMENDAN

[IMENDANI] Energični Benjamin i ležerni Ljubomir danas imaju razloga malo proslaviti

Kakav par lijepih imena! Benjamin i Ljubomir danas slave imendan. Benjamin je bučan, energičan, nepristran, jasan, aktualan, magičan, interesantan i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti