Koprivnička agora 21 – kulturno-obrazovni pokret

10:11h
0
Ravnatelji žele da Agora preraste u svojevrsni pokret / Foto: Zoran Stupar

Na danas održanoj konferenciji za medije predstavljena je Koprivnička agora 21, inicijativa ravnatelja kulturno-obrazovnih ustanova. “Želimo isprovocirati građane da budu kreatori odluka!”, rekao je Josip Nakić Alfirević, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta.

“Nemamo uobičajene kulturalističke ambicije.”, kaže Marijan Špoljar, v.d. ravnatelja Muzeja grada Koprivnice. Ambicije su daleko veće i kreću se u smjeru toga da Agora bude pokret koji će povezati sve Koprivničance i pozvati ih na javnu raspravu o kulturno-obrazovnoj budućnosti Koprivnice. “Želimo biti pomoć onima koji donose odluke.”, objašnjava ravnateljica koprivničke Knjižnice, Dijana Sabolović – Krajina. 

Činit će se to nizom okruglih stolova koji će pokazati gdje je Koprivnica danas po pitanju obrazovanja i kulture, ali i vizija tih dvaju važnih grana društvenog života. Prvi takav upravo je u tijeku u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović”, gdje je konferencija za medije i održana, a biti će orijentiran na izgradnju buduće multimedijalne knjižnice. 

Novu knjižnicu financirati iz EU fondova

Grad Koprivnica namjerava izgraditi novu multimedijalnu knjižnicu apliciranjem na natječaje za sredstva strukturnih fondova EU. Knjižnici danas kronično nedostaje prostora; nova knjižnica, planiraju u Gradu, imala bi oko 3000 kvadratnih metara, što je gotovo tri puta više od sadašnjih 1058. Dovršetak gradnje okvirno se planira do 2015. godine.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW