opet na čekanje

Koprivnička bolnica odgodila sve operacije osim onih hitnih, Devčić: Čim se situacija popravi, vraćamo se u normalu

Vjerujem da će to biti kratkoga vijeka, čim se situacija popravi i brojke počnu padati, vraćamo se u normalu, rekao nam je on.

11:28h
0
Foto: Sanjin Bojić

Kako nas je obavijestio ravnatelj koprivničke bolnice Mato Devčić, koprivnička bolnica zbog situacije s pandemijom koronavirusa odgađa sve operativne zahvate osim onih hitnih te zbrinjavanja onkoloških pacijenata.

– Vjerujem da će to biti kratkoga vijeka, čim se situacija popravi i brojke počnu padati, vraćamo se u normalu – rekao nam je on.

Danas u županiji imamo 79 novih slučajeva, a u bolnici je preminula osoba (80) pozitivna na koronavirus. Aktivnih je slučajeva ukupno 270, a ozdravile su 44 osobe, koliko ih je i u bolnici.

Što se tiče hospitaliziranih pacijenata, Covid odjel nije ponovo pokrenut, već su pozitivni pacijenti smješteni na odjelu infektologije, pulmologije te na jedinici intenzivnog liječenja.

Foto: Ivan Balija
Dr. Mato Devčić // Foto: Ivan Balija

– Trenutno se na bolničkom liječenju nalaze 44 osobe. Činjenica je da u trećem valu ima i mlađih osoba koje razviju teže kliničke slike – napominje ravnatelj.

Infektologija i pulmologija su spojene hodnikom i pacijenti su tamo izolirani.

– Na odjel intenzivne njege ih možemo smjestiti do 30, tako da ima još prostora, no ukoliko se za tim ukaže potreba, ponovo ćemo otvoriti paviljon za Covid, spremni smo u svakom trenutku, no vidjet ćemo u kojoj mjeri će za tim biti potrebe – objasnio je Devčić.

 

 

čitam...