POVEĆANJE BROJA ZARAŽENIH

Koprivnička bolnica ponovno pokrenula COVID odjel, uskoro će zaposliti 11 medicinskih sestara

Kazao je kako mogu zbrinuti 60-ak osoba u paviljonu dnevnih bolnica.

10:55h
0
Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije danas je održao izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je glavna tema bilo širenje koronavirusa u nelegalnom domu u Legradu, o čemu više možete pročitati ovdje i ovdje.

Javnosti se obratio i  dr. Mato Devčić, ravnatelj Opće bolnice dr. Tomislav Bardek u Koprivnici.

– U skladu s odlukama nacionalnog i županijskog Stožera te s novom situacijom ustanovi za starije osobe u Legradu, danas i sutra u koprivničkoj Općoj bolnici bit će zaprimljeno više štićenika na bolničko liječenje. Bolnica je već poduzela aktivnosti, u punom opsegu angažiran je COVID odjel, tako da će paviljon dnevnih bolnica, koji je i prije imao bio COVID odjel, ponovno imati tu funkciju, vjerujem u naredna dva-tri mjeseca – kazao je dr. Devčić.

Foto: Ivan Balija
Dr. Mato Devčić // Foto: Ivan Balija

Kazao je kako mogu zbrinuti 60-ak osoba u paviljonu dnevnih bolnica.

– Dužni smo u smislu sigurnosti i zaštite sustava promišljati puno unaprijed. Puno više osoba može biti zbrinuto u izolacijama, propisanim COVID-19 epidemiološkim mjerama. Pacijenti u svakome trenutku mogu dobiti maksimalnu skrb. Vjerujem da možemo očekivati razne scenarije, s obzirom na to da je u pitanju intenzivirano lokalno širenje. Naš bolnički sustav spreman je i na takav scenarij – tvrdi ravnatelj.

Apsolutno su opremljeni, dodaje, te imaju dovoljno osoblja.

– U narednom vremenu, sukladno suglasnosti Županije i Ministarstva zdravstva, imat ćemo natječaj za 11 medicinskih sestara, odnosno devet sestara i dvije primalje. Te će osobe u narednim tjednima biti zaposlene u Općoj bolnici Koprivnica. Očekujemo kako će dio tih osoba biti preraspodijeljen i na COVID odjel – zaključio je dr. Devčić.

čitam...