Koprivnička građanska inicijativa // Bosanac optužuje vladajuće za populističko politikanstvo

13:24h
0
Siniša Bosanac, bivši gradski vijećnik // Foto: Arhiva

Uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća priopćenjem se ispred Građanske inicijative “Koprivnica kakvu zaslužujemo” oglasio Siniša Bosanac, bivši gradski vijećnik laburista. Povod im je bio, kako kaže, najava smanjenja naknade za izgrađenost vodne mreže i obračuna komunalne naknade.

“Na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća prijedlog smanjenja naknade usmjeren je samo na građanstvo, unatoč čvrstoj opredijeljenosti gradske vlasti da će razvijati poduzetništvo u Koprivnici što je izraženo u razvojnoj strategiji Grada do 2020. godine, a usvojeno na prošloj sjednici vijeća. Ovakvom odlukom, koju će sutra donijeti, pokazuju da iza riječi ne stoje djela pa ovu odluku ne možemo smatrati drugačijom, osim populističkim politikantstvom u izbornoj godini”, među ostalim je istaknuo Bosanac, koji smatra da su dužni upozoriti i na nepravilnosti kod utvrđivanja osnove za izračun komunalne naknade.

“Vanjske prostore poput balkona nadležne službe obračunavaju istim koeficijentom kao da se radi o unutarnjem prostoru, svim zakonskim te gradskim odlukama unatoč. Mnogi građani, prema našim saznanjima, plaćaju i do 10 posto veću komunalnu naknadu nego što bi trebali pa zbog toga pozivamo gradske službe da utvrde stvarna stanja i građanima smanje neopravdano obračunatu naknadu, a preplaćeni iznos uzmu u obzir prilikom slanja novih uplatnica”, završio je Bosanac.

 

čitam...
Loading...