Koprivnička gradonačelnica potpisala povelju o suradnji s Nagykanizsom i Beltincima

19:07h
0
Koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak nakon potpisivanja povelje o suradnji // Foto: www.koprivnica.hr

U sklopu IPA programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska u Nagykanizsi je održana manifestacija projekta „Four towers, four fairs” u sklopu koje je proslavljen Dan grada Nagykanizse.

Programski serijal „Dani grada” u četiri dana održavanja posjetiteljima je ponudio niz zanimljivosti a sudionici su imali priliku upoznati tradicionalne pučke zanate i vještine. U sklopu obrtničkog sajma obrtnici su prodavali svoje proizvode i rukotvorine. Stanovnicima Nagykanizse rukotvorine obrtnika iz Koprivnice predstavili su djelatnici Turističke zajednice Grada Koprivnice.

U nizu događanja po prvi puta je održan i mimohod biciklista na kojem je sudjelovalo oko 110 članova udruženja biciklista oldtimer kluba u Kanizsi, biciklista iz Beltinca (Slovenija) i biciklista iz Oldtimer kluba Koprivnica. Biciklisti su uz tradicionalne bicikle s početka stoljeća nosili i onodobnu biciklističku odjeću. U okviru programa gradonačelnica Vesna Želježnjak je u subotu, 25. travnja potpisala povelju o međusobnoj suradnji između Grada Koprivnice, Nagykanizse i općine Beltinci.

Foto: www.koprivnica.hr

Izvor: www.koprivnica.hr