KRAJEM MJESECA

Koprivnička knjižnica priprema kreativne radionice u sklopu festivala književnosti Galovićeva jesen

Pozivamo djecu da nam se pridruže u zabavnim radionicama, a zbog ograničenog broja posjetitelja i pridržavanja epidemioloških mjera, za sudjelovanje je potrebna prijava, poručuju.

09:30h
0
Dan otvorenih vrata // Foto: Matija Gudlin
Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica // Foto: Matija Gudlin

Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica dvama programima za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi sudjelovat će u festivalu književnosti Galovićeva jesen. Pod srodnim nazivom Mali Galović održat će se 28. i 29. listopada.

Pjesma i priča u bojama naziv je radionice namijenjene djevojčicama i dječacima od šest do devet godina. Na prvome katu knjižnice, 28. listopada u 18 sati, pod vodstvom Smiljane Čoh mališani će imati priliku povezati maštu, kreativnost, boje i Galovićevu poveznicu. Inače, voditeljica je završila studij animiranog filma na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, radila ilustracije za dječje časopise, ilustrirala slikovnice, vodila radionice te, između ostaloga, izlagala u Hrvatskoj i Bruxellesu.

Dan kasnije, drugu radionicu pod imenom Lov na glagole od 18 sati na stručno-znanstvenom odjelu vodit će Nikolina Manojlović Vračar. Učenici od sedam do deset godina saznat će kako se glagoli mogu ilustrirati i kako mogu biti zabavni. N. Manojlović Vračar diplomirala je slikarstvo na nastavničkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti. Mnogo vremena posvećuje radu s djecom, također je ilustrirala slikovnice i knjige za najmlađe te je sama autorica slikovnica i zbirki poezije, pa je tako zbirka Što sve – ilustrirana enciklopedija glagola, koju će predstaviti na radionici, uvrštena u najljepše knjige tiskane u Hrvatskoj u 2018. godini.

– Pozivamo djecu da nam se pridruže u zabavnim radionicama, a zbog ograničenog broja posjetitelja i pridržavanja epidemioloških mjera, za sudjelovanje je potrebna prijava u Dječjem odjelu na e-mail: djecji@knjiznica-koprivnica.hr ili na tel: 048/622-363 (105) do srijede, 27. listopada 2021. – poručuju iz knjižnice.