STRAH U KOPRIVNICI

Koprivnička knjižnica traži najstrašniju priču u gradu, kreativne pisce čekaju raznorazne nagrade

Ovogodišnji natječaj tematizira jednu od temeljnih, najstarijih emocija čovjeka kao osobe i vrste. Strah pokreće mnoge stvari u našim životima, i dobre i loše. Na natječaj se mogu prijaviti tekstovi pisani hrvatskim standardnim jezikom. Priča, a ni dio priče ne smiju biti prethodno objavljeni.

14:05h
0
Ilustracija // Foto: Envato Elements

Strah u Koprivnici naziv je ovogodišnjeg kreativnog natječaja za najbolju kratku priču čija je radnja smještena u grad Koprivnicu, na koprivničke ulice i u koprivničke kvartove.

Nakon natječaja Koprivnički krimić 2019. i Ljubav u Koprivnici u vrijeme korone prošle godine, riječ je o trećem kreativnom natječaju za najbolju kratku priču koji raspisuje Knjižnica i čitaonica Fran Galović.

Ovogodišnji natječaj tematizira jednu od temeljnih, najstarijih emocija čovjeka kao osobe i vrste. Strah pokreće mnoge stvari u našim životima, i dobre i loše. Doživljava se u različitim  situacijama i okolnostima, u svim  kulturama, civilizacijama i okruženjima. Uglavnom se javlja kao neugodan osjećaj koji nastaje kao reakcija na postojeću ili očekivanu opasnost.

Razlikuje se po intenzitetu i stupnju – od opreza, bojazni, treme do tjeskobnog straha, paničnog straha, užasa, strave… Neki doživljaji straha su instinktivni i zavise o vanjskom utjecaju, dok neki dolaze kao simptomi naših vlastitih podsvjesnih sukoba. Može li prestrašen čovjek biti slobodan? Postajemo li netko drugi kada osjećamo strah?

Foto: koprivnica.hr

Kreativni natječaj traje od 1. srpnja do 31. kolovoza. Cilj je potaknuti literarno stvaralaštvo o Koprivnici te po motivima najboljih priča organizirati književne šetnje i doprinijeti novom vidu kulturnog turizma. Natječaj je anoniman, a priče ocjenjuje povjerenstvo od tri člana. Tekst mora biti izvoran i neobjavljen. Autore najboljih priča očekuju zanimljive nagrade.

Na natječaj se mogu prijaviti tekstovi pisani hrvatskim standardnim jezikom. Priča, a ni dio priče ne smiju biti prethodno objavljeni. Priča može imati do deset kartica (18 000 znakova s prazninama), a njezina radnja mora biti smještena u ambijent grada Koprivnice.

Priče treba poslati na adresu Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica do 31. kolovoza s oznakom Natječaj za kratku priču 2021. Pobjednike očekuju nagrade sponzora – nakladničkih kuća Menadar Media (prva nagrada), Znanja (druga nagrada) i Šarenog dućana (treća nagrada), kao i javna promocija priča.

Sve detalje možete pronaći ovdje.