U sklopu noći knjige

Koprivnička knjižnica u petak predstavlja prvu tiskanu slikovnicu u svom izdanju

Autorica slikovnice je Željka Horvat-Vukelja, jedna od najznačajnijih hrvatskih dječjih književnica, a ilustracije potpisuje đurđevačka umjetnica i ilustratorica Andreja Živko.

11:52h
0
Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović

Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica u petak će u 10 sati u sklopu manifestacije Noć knjiga predstaviti “Magdalenine knjižnice na kotačima“, prve tiskane slikovnice u izdanju koprivničke knjižnice.

Autorica slikovnice je Željka Horvat-Vukelja, jedna od najznačajnijih hrvatskih dječjih književnica, a ilustracije potpisuje đurđevačka umjetnica i ilustratorica Andreja Živko. Slikovnica je rezultat višegodišnje suradnje Željke Horvat-Vukelja i koprivničke Bibliobusne službe, a ono što slikovnicu čini posebnom jest činjenica da je direktno inspirirana radom koprivničke pokretne knjižnice i koprivničkih knjižničara.

Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica

Predstavljanje će se održati putem ZOOM aplikacije i okupit će polaznike dječjih vrtića, učenike nižih razreda osnovnih škola i sve zainteresirane građane. Gošće Željka Horvat-Vukelja i Andreja Živko pričat će o inspiraciji i radu na tekstu i ilustracijama, a Željka Horvat-Vukelja tom će prilikom održati i kratak književni susret za sve sudionike.

Prijave za sudjelovanje primaju se na mail adresu djecji@knjiznica-koprivnica.hr do 22.4.2021.

Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica

čitam...