Koprivnička knjižnica u subotu organizira manifestaciju ‘Uberi priču’

18:35h
0
Ilustracija // www.koprivnica.hr

U subotu, 12. rujna na terasi ispred Knjižnice i čitaonice ”Fran Galović” Koprivnica i u Gradskom parku će se povodom Međunarodnog dana pismenosti (8. rujna) održati manifestacija ”Uberi priču”. Ova manifestacija zvana i ”berba slikovnica” autorski je projekt književnice Sanje Lovrenčić u suradnji s izdavačkom kućom Mala zvona iz Zagreba.


Njegov je cilj popularizacija knjige i čitanja među najmlađima, a provodi se već 10 godina. Osim toga, manifestacija je izvrsna prilika da hrvatski autori i ilustratori predstave svoje radove djeci.

Program će započeti u 11 sati ispred Knjižnice gdje djecu i njihove roditelje očekuje veseli nastup klaunese Pemzle Žm. Književnice Sanja Lovrenčić i Pika Vončina pokazat će im svoje radove i pročitati im nekoliko ulomaka. Naposljetku će djeca u pratnji književnica krenuti u ”berbu slikovnica” u Gradski park.

Ondje će ih na stablima čekati slikovnice Sanje Lovrenčić ”Mjesečeva splav”, Pike Vončine ”Četiri priče iz zečje zemlje” i Miroslava Kirina ”Zimska potraga”. Svako će dijete kući otići s novom, kvalitetnom slikovnicom i obogaćeno lijepim iskustvom.

U slučaju kiše, manifestacija će održati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice (2.kat).

Organizatori ovog događanja su Knjižnica i čitaonica ”Fran Galović” Koprivnica, izdavačka kuća ”Mala zvona” i ”Šareni dućan”.

čitam...