Godišnji odmor koji nije završio

Koprivnička restoranska institucija nakon 25 godina zatvorila vrata, Šeb Čižmešija: Ne želim ni nabrajati koliko je bilo problema

Trebala bih napraviti popis stvari koje radi vlasnik restorana ispred kojeg piše 'Ne radimo', a u punom pogonu je 15 sati na dan, kaže Mirjana Šeb Čižmešija.

14:00h
0
Restoran Klas // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Ispred popularnog restorana Klas u Koprivnici stoji ploča s natpisom ‘Ne radimo’. To nije neobično, određeni ugostiteljski objekti tijekom ljeta uzimaju pauzu kako bi iskoristili kolektivni godišnji odmor, no u Klasu je on već odavno trebao proći.

Na njihovom Facebook profilu početkom lipnja obavijestili su građane da uzimaju slobodan mjesec.

MARKETING EPODRAVINA.HR

– Dragi naši, zbog korištenja godišnjih odmora Restoran Klas ne radi od 01.06. do 30.06.2019. – napisali su oni.

Mirjana Šeb Čižmešija // Foto: arhiva

Zašto restoran još uvijek, gotovo dva mjeseca od predviđenog kraja godišnjeg odmora, nije otvorio svoja vrata i je li tu ugostiteljsku instituciju koja radi već 25 godina možda pojeo aktualan val manjka radne snage, doznali smo od vlasnice Mirjane Šeb Čižmešije.

– Sve ovisi o jeseni, restoran trenutno ne radi, a hoće li biti pritisaka od strane osoblja i gostiju, vidjet ćemo. Catering i dalje radi na istoj lokaciji, kao i proizvodnja tjestenine. Dakle, sve linije rade, osim restoranske, koja je bila najproblematičnija. Ne želim ni nabrajati koliko je bilo parafiskalnih, fiskalnih, poreznih problema – pojasnila nam je vlasnica.

Istaknula je da će o svemu moći progovoriti uskoro, no da je trenutno bolja situacija nego što je bila prije dva do tri mjeseca te da je zadovoljna jer se bavi onim što voli.

– To je iza mene, na taj način više ne bih radila, a ovo što sada radim daleko mi više leži. Tu je catering, tjestenina, branje koprive, mali zeleni kolačići, koji su pronašli svoje mjesto u mnogim zagrebačkim trgovinama zdrave hrane… Trebala bih napraviti popis stvari koje radi vlasnik restorana ispred kojeg piše ‘Ne radimo’, a u punom pogonu je 15 sati na dan – zaključila je Šeb Čižmešija.

čitam...