Koprivnička učenica Barbara Džendžo na završnoj svečanosti Nacionalnog kviza za poticanje čitanja

09:17h
0
Barbara Džendžo

Učenica 3. razreda koprivničke Osnovne škole A. N. Gostovinskog Barbara Džendžo sudjelovala je na završnoj svečanosti te izvlačenju i dodjeli nagrada sudionicima Nacionalnog kviza za poticanje čitanja, koja se održala u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog Velesajma. Kviz se provodi u okviru Mjeseca hrvatske knjige, a organizatori su Knjižnice grada Zagreba, Hrvatski centar za dječju knjigu i Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice.

Ove je godine zadatak bio pročitati tri dnevnika: Pobuna Pauline P. Sanje Polak, Kako smo od bankrota spasili mamu i tatu Damira Mađarića i Gregov dnevnik : Rodrick rastura Jeffa Kinneya.

Barbara u ZagrebuIz svake školske i gradske knjižnice izvlačila se po jedna osoba koja je na sva pitanja u kvizu točno odgovorila. U Knjižnici i čitaonici Frana Galovića izvučena je Barbara, koja je u pratnji svog oca otputovala u Zagreb na sajam knjiga Interliber i prisustvovala završnoj svečanosti, zajedno sa dvjestotinjak učenika iz cijele Hrvatske.

– Na završnoj svečanosti izvučeni su dobitnici glavne nagrade (tablet računalo), a kazalište Mala scena iz Zagreba odigralo je predstavu Debela, prema istoimenoj knjizi Silvije Šesto Stipaničić. Kako je Barbara posebno voljela čitati knjige o Paulini P. dolazak spisateljice Sanje Polak na svečanost ju je posebno razveselio – doznajemo iz koprivničke knjižnice.

čitam...