1.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 5. veljače 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ništa od zimske razbibrige

Koprivnička Zimska i KC liga definitivno se neće igrati ni drugu godinu zaredom, na pragu odgode je i križevački malonogometni turnir
K

Maštu je mnogima zagolicala informacija da se igra Kutija šibica, ali u Zagrebu su okolnosti drugačije, jer se igra u više dvorana i vremena za čišćenje, dezinficiranje i svega ostalog ima dovoljno

Ne propustite

Drugu godinu zaredom Koprivničanci, Križevčani, Podravci i Prigorci ostat će uskraćeni za malonogometna uzbuđenja tijekom zimskih mjeseci. Drugim riječima, koprivnička Pan zimska liga i Križevci Ožujsko ponovno se neće igrati, iako za ovaj drugi odluka još nije konačna, a isto vrijedi i za amatersku KC ligu, koja bi ionako već počela.

- Oglas -

Maštu brojnim ljubiteljima malog nogometa zagolicala je informacija da će se, za razliku od prošle, ove godine igrati Kutija šibica, najjači hrvatski turnir. Međutim, okolnosti u Zagrebu mnogo su drugačije, jer se turnir igra po dvoranama diljem metropole pa ih je sukladno tome lakše i čistiti, dezinficirati i raditi sve ono što se uvjetuje u ovo vrijeme pandemije. Svi lokalni turniri igraju se samo u jednoj dvorani pa je i organizacija istih teško izvediva.

Dragosavljević: Ekipe zovu, raspituju se, ali organizacija nije moguća

Potvrdio nam je to i Vlado Dragosavljević, potpredsjednik Udruge za mali nogomet Koprivnice, koja organizira Zimsku ligu.

– Nažalost, drugu godinu zaredom ne možemo organizirati turnir. Prepreka je nekoliko, od covid potvrda, čišćenja, dezinficiranja dvorane i svlačionica pa do broja publike koja bi mogla ući u dvoranu. Ne bismo mogli imali puni kapacitet, pravila bi bila stroga, a znamo da turnir živi od publike, koja nam svake godine dolazi u velikom broju. Jednostavno nismo mogli preuzeti toliki rizik na sebe – pojasnio nam je Dragosavljević.

Foto: Ivan Balija
Prepreka za igranje je previše, navodi Dragosavljević (u pozadini) // Foto: Ivan Balija
- Oglas -

Kaže kako su razmišljali o raznim solucijama, ali odustali su od svega. Štoviše, brojne momčadi koje dolaze već su ih kontaktirale, ali svima su se morali zahvaliti.

– Imam u mobitelu vjerojatno 50 poruka od raznih voditelja ekipa. Svi bi igrali, pitaju kada počinje turnir, ali nemamo dobre vijesti za njih. I stvarno nam je žao, jer smo 12 godina zaredom bili uspješni, a sad smo dvije godine spriječeni višim silama. Veliki problem predstavljaju nam i svlačionice. Imamo ih četiri, momčadi se stalno redaju u njima i nemamo vremena da ih čistimo i dezinficiramo svakih pola sata. Uostalom, momčadi se ne bi smjele, a ni stigle tuširati, satnicu bismo morali odužiti, a to nema smisla. Možemo se samo nadati boljim uvjetima sljedeće godine – zaključio je Dragosavljević.

Pengov: Šanse su minimalne, ovise o odlukama stožera

Da su na pragu otkazivanja križevačkog turnira potvrdio nam je Branislav Pengov, predsjednik tamošnje Zajednice sportskih udruga. Razlozi su isti kao i koprivnički.

– Čuli smo se međusobno, razmijenili mišljenja, i 99 posto je sigurno da će naša odluka slijediti onu iz Koprivnice. Postoji jako mala mogućnost, ali samo ako nacionalni stožer uvelike ublaži mjere, što je nerealno očekivati. Mi bismo vrlo rado da se igra, znamo da bi to i publika htjela, ali mogućnosti su vrlo tanke, gotovo nemoguće – poručio je Pengov.

I Križevčani će vjerojatno ostati zakinuti za malonogometna uzbuđenja // FOTO: Admir Sinani

Kontaktirali smo i Tomislava Zalara, predsjednika koprivničke Udruge za rekreativni sport, koja organizira KC ligu. Riječ je o amaterskom turniru koji se igra kroz više zimskih mjeseci, a u kojem mogu sudjelovati samo oni igrači koji nisu registrirani po klubovima. Ni od te lige neće biti ništa.

Zalar: Već smo se udebljali, nedostaje nam KC liga

– Mi tradicionalno počinjemo za Martinje, tako da bismo već odigrali prvo kolo. No, to je nemoguće. Ionako smo imali problema s najmom dvorane, a možete si misliti kako bi nam bilo u ovim uvjetima. Znamo da falimo publici, fali i nama nogomet, jer smo se svi udebljali, ali nema smisla s nečime riskirati. Ne preostaje nam ništa drugo nego pričekati neka bolja vremena – ukratko nam je odgovorio Zalar.

Na kraju možemo zaključiti samo jedno – šteta! Malonogometni profesionalci i amateri kroz protekle su nas godine razmazili svojim majstorijama, no nema nam druge nego strpjeti se još barem godinu dana. Nadamo se da ova pandemijska kriza neće trajati više od toga…

Foto: Ivan Balija
KC liga nedostaje brojnim haklerima // Foto: Ivan Balija

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

samouki majstor

FOTO Ivan je čuvar umijeća koje izumire, njegove demižonke prodaju se diljem svijeta: Jedna s maslinovim uljem završila je i kod Obame

Ludbrežanin Ivan Kovaček samouk je majstor i čuvar pletenja, tradicijskog umijeća koje izumire. Bavi se opletanjem staklenih boca, takozvanih...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti