9 C
Koprivnica
Nedjelja, 2. travnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Knjižnice grade nove svjetove

Koprivničke knjižničarke donijele velika priznanja s nacionalnog skupa u Zadru
K

Koprivnička knjižnica već je niz godina jedna od predvodnica novih stručnih trendova u Hrvatskoj

Ne propustite

Djelatnice Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica sudjelovale su na 47. skupštini Hrvatskoga knjižničarskog društva i međunarodnoj konferenciji pod nazivom Knjižnice grade nove svjetove, održanoj u Zadru.

Koprivnička knjižnica već niz godina jedna od predvodnica novih stručnih trendova u Hrvatskoj, što potvrđuju i tri izlaganja o njenim uspješnim projektima održana na ovoj konferenciji.

Skup je obuhvatio različite teme i izazove s kojima se suočava knjižničarska profesija u cijelom svijetu, uslijed neminovnih promjena čitateljskih navika korisnika i čitateljske kulture. Suvremene društvene prilike i digitalizacija društva, migracije stanovništva, zdravstvene, ratne i gospodarske krize pomiču granice knjižnične djelatnosti te se od knjižnica očekuje brza prilagodba brojnim posebnim potrebama u zajednici. I hrvatske knjižnice razvijaju nove modele rada i kampanje za promicanje čitanja i razvoj pismenosti, nastojeći odgovoriti na individualne potrebe korisnika s ciljem socijalne inkluzije, solidarnosti i pružanja podrške za poboljšanje kvalitete života.

Maja Krulić Gačan i Ana Škvarić u izlaganju Premalo čitam – podcast kao program poticanja čitanja predstavile su novi knjižnični projekt kreiran s ciljem promocije knjige i čitanja pomoću digitalnih medija i u internetskom okruženju.

Putujuće knjižnice kao most do udaljenih korisnika: primjer međunarodne suradnje knjižničara kroz Erasmus+ program bio je naziv izlaganja kojim je Ljiljana Vugrinec zajedno sa Silvijom Perić iz Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica predstavila rezultate desetodnevne mobilnosti u okviru knjižničnog Erasmus+ projekta Putujuće knjižnice bez granica.

Knjižnica je posebno ponosna što su se čak dvije njene knjižničarke sa Skupštine u Zadru vratile sa značajnim nacionalnim nagradama. Viša knjižničarka Ida Gašpar dobitnica je nagrade Eva Verona koja se dodjeljuje mladim knjižničarima, članovima Hrvatskoga knjižničarskog društva, za posebno zalaganje u radu, inovacije i promicanje knjižničarske struke.

Ljiljana Vugrinec, knjižničarska savjetnica, dobitnica je Kukuljevićeve povelje, nagrade knjižničnim djelatnicima, članovima Hrvatskoga knjižničarskog društva, za dugogodišnji rad i značajne rezultate na unapređenju knjižničarske djelatnosti.

Izlaganje M.Krulić Gačan i A.Škvarić
Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Izlaganje S.Perić i Lj.Vugrinec
Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

MODA NA ULICI

Skockana Sanda u proljeće zakoračila s malo ruža i baš originalnom jaknicom

Usred smo prijelaznog razdoblja kada po običaju spremamo deblju garedrobu, a vadimo tanje odjevne komade. Jutra su prohladna pa...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti