OBILAZAK OSNOVNIH ŠKOLA

Koprivničke Osnovne škole spremne su za povratak učenika školskim klupama, gradonačelnik Mišel Jakšić: Izmijenit ćemo vizuru škole u Miklinovcu

Spomenimo i to da će u ponedjeljak, u dvorani Gimnazije Fran Galović biti održano druženje svih osnovnoškolaca s područja grada, a koje organizira, kao i prošle godine, Grad Koprivnica.

12:30h
0
Učenike u OŠ Braća Radić dočekat će novouređeni podovi // Foto: Dina Ivačić

U povodu početka nove školske godine, Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice i njegove zamjenice Melita Samoborec i Ksenija Ostriž obilaze koprivničke osnovne škole.


Jučer su obišli COOR Podravsko sunce i Umjetničku školu ‘Fortunat Pintarić’, a danas su bili u Osnovnoj školi ‘Braća Radić’.

– Nama je svako ljeto radno jer se iskoristi da se naprave popeglavanja i nužna ušminkavanja. Konkretno, u ovoj osnovnoj školi u kojoj smo danas došla je nova oprema, novo lakiranje parketa, informatička pomagala. U glazbenu školu su primjerice, došli novi instrumenti. Ono što je nužno za ljepši i bolji početak škole je napravljeno i koštalo je to oko 350.000 kuna. No to je ulaganje u budućnost i razvoj naše Koprivnice. Mi i dalje idemo s projektom besplatnih bilježnica, subvencijama za udžbenike te gradski prijevoz ide i dalje kako i do sad. Projekt asistenti u nastavi također. Energetska obnova Braća Radić je u pripremi. Izmijenit će vizuru škole i dat će joj novi šarm i podići razinu obrazovanja – rekao je Mišel Jakšić.

I besplatne bilježnice već su spremne // Foto: Dina Ivačić

Također, dotaknuo se i izgradnje škole na Podolicama, dogradnje Osnovne škole Đuro Ester i Glazbene škole u Koprivnici.

– Znate da smo imali posjet premijera Plenkovića i razgovore o tome. U pat poziciji smo jer država ne daje naznake da će išta graditi, a ne odustaje od dosta rigidnih ugovora. No, premijer nam je obećao da će do kraja godine zauzeti konačni stav o JPP – u, da li se odustaje, hoće li se modificirati. No, mi projekte imamo i ako se to ne raščisti, gradit ćemo sami – zaključuje gradonačelnik Jakšić.

Spomenimo i to da će u ponedjeljak, u dvorani Gimnazije Fran Galović biti održano druženje svih osnovnoškolaca s područja grada, a koje organizira, kao i prošle godine, Grad Koprivnica.

Foto: Dina Ivačić

čitam...