velika tragedija potresla je podravsko-prigorski kraj

FOTO Koprivnički bazeni zatvoreni, danas je naložena obdukcija dječaka koji se utopio

Na rođendanu je bilo osmero djece, a na njih su pazile animatorice.

09:12h
0
Hitna pomoć nažalost, nije mogla učiniti ništa da spasi dječaka // Foto: Ivan Brkić

Tuga u Podravini i Prigorju nakon velike tragedije tragedije koja je jučer u večernjim satima potresla ovaj kraj.

Za danas je naložena obdukcija dječaka rođenog 2010.godine koji se jučer utopio na koprivničkim Gradskim bazenima Cerine. Očevid je obavljen jučer te je u tijeku kriminalističko istraživanje u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom, potvrdila nam je to Dijana Žagar, policijska službenica za odnose s javnošću u PU KCKŽŽ.

Bazeni su i danas zatvoreni za javnost, doznajemo.

Pokušali smo doći do Petre Bijač, voditeljice bazena, no na naše pozive nije odgovarala.

Kontakrirali smo i Natašu Tetec, direktoricu koprivničkog Komunalca, s obzirom na to da tvrtka upravlja bazenima, no za sada se nije javila na naš poziv.

O tragediji se očitovao i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, rekavši da će inzistirati da se učini sve kako bi se građani, ali i djelatnici bazena, osjećali sigurnima.

Također, doznajemo i da je, nakon ove tragedije, održana druga proslava rođendana, ali u prostoru na katu zgrade, iznad bazena.

Prema onome što smo mogli saznati na terenu, nesretni dječak bio je na proslavi rođendana kod prijatelja iz razreda. Prema riječima očevidaca, nitko nije ništa primijetio sve dok odjednom nisu ugledali tijelo nesretnog dječaka kako pluta na vodi. Je li riječ o klasičnom utapanju ili je dječak u nešto udario ili pak ostao bez svijesti, utvrdit će obdukcija. Doznajemo kako se utopio u brzoj rijeci, dijelu bazena koji cirkulira vodu u krug pa su ga umjetni valovi mogli povući pod vodu.

Bilo ih je osmero, a na njih su pazile tri animatorice. Dječaka je oživljavao spasioc, a onda i Hitna pomoć koja je stigla ubrzo nakon što su primili poziv. No jedino što su na kraju mogli učiniti je konstatirati smrt u 17.40 sati.

Na portalu i na našem Facebook profilu povela se poveća rasprava o tome tko će snositi odgovornost za ovu veliku tragediju koja se dogodila u plitkom bazenu. Cijeli je grad, ali i Podravina i Prigorje u šoku.

Kriminalističko istraživanje, ali i obdukcija pokazat će kako je došlo do ove nezapamćene tragedije koja je šokirala podravsko-prigorski kraj.

 

Loading...