Koprivnički bibliobus posjetio romsko naselje u Botovu

18:15h
0
Posjet bibliobusa naselju Autoput // Foto: Knjižnica i čitaonica "Fran Galović"

U petak, 8. svibnja bibliobus Knjižnice i čitaonice ”Fran Galovi” Koprivnica posjetio je romsko naselje Autoput u Botovu. Posjet je realiziran u suradnji s Udrugom Roma ”Korak po korak”, a bibliobusnoj posadi i predstavnicima udruge pridružili su se i kolege i suradnici iz OŠ ”Fran Koncelak” te Dječjeg vrtića Vrapčić iz Drnja čiju školu i program predškole pohađaju najmlađi stanovnici ovoga naselja.

Najmlađi članovi trinaest obitelji iz Botova razgledali su bibliobus, družili se s knjižničarkom Anom Škvarić, s veseljem poslušali priču o Miffy, listali slikovnice, naučili što je knjižnica i zašto se knjige u knjižnici ne pospremaju…Bibliobus su obišli i njihovi roditelji koji su dobili informaciju o njima najbližem bibliobusnom stajalištu i mogućnosti besplatnog učlanjenja te korištenja usluga pokretne knjižnice.

Posjet bibliobusa romskom naselju Autoput četvrti je posjet bibliobusa romskim naseljima u Koprivničko-križevačkoj županiji. Ova je inicijativa započeta u studenome 2014., a bibliobus je dosad osim Autoputa u Botovu obišao i Žlebic u Reki, Stisku u Đurđevcu i romsko naselje u Herešinu. Posjeti se organiziraju s ciljem približavanja knjižnične usluge pripadnicima romske zajednice, upoznavanjem mladih i odraslih s mogućnošću učlanjenja u bibliobus te s ciljem poticanja rane pismenosti među romskim obiteljima.

Organizacijom posjeta romskim naseljima na području Koprivničko-križevačke županije Bibliobusna služba Knjižnice i čitaonice ”Fran Galović” Koprivnica uključila se u kampanju ”Vidiš li me? Dikhes lji man? Da li m vez?” mreže podrške romskoj djeci REYN-Hrvatska.

čitam...
Loading...