Najbolji europski kadeti u Zagrebu

Koprivnički boksači odlični na Europskom prvenstvu, Lončarić brončani

15:28h
0
Brončani Borna Lončarić i Dražen Kuhar // Foto: Privatna arhiva
Brončani Borna Lončarić i Dražen Kuhar // Foto: Privatna arhiva

Četvorica Koprivničanaca bila su dio hrvatske reprezentacije koju je činilo 17 boksača pod vodstvom izbornika Dražena Kuhara.

Borna Lončarić, član koprivničkog boksačkog kluba ‘David’, osvojio je brončano odličje (72 kg) na Europskom boksačkom prvenstvu za kadete, koje se od 23. do 31. srpnja održavalo u Zagrebu.

Osim, Lončarića, na prvenstvu su nastupili i Jakov Pavleković (osmina finala do 40 kg), Jakov Šaleković (polufinale do 44,5 kg) i Petar Kuhar (top 5 do 68 kg), također članovi koprivničkoga kluba.

Četvorica Koprivničanaca bila su dio hrvatske reprezentacije koju je činilo 17 boksača pod vodstvom izbornika Dražena Kuhara, a uz Lončarića, medalju je donio još samo Matej Hlača (zlato do 54 kg).

– Naši koprivnički reprezentativci i ovogodišnji državni prvaci odradili su vrlo teške pripreme za ovo veliko takmičenje te sam vrlo zadovoljan njihovim nastupima s obzirom da su oni ulazna godišta kadeta dok su njihovi protivnici izlazna godina kadeta. Za ovu dobnu skupinu  to je vrlo važno te se nadamo da ćemo sljedeće godine pokositi konkurenciju i okititi se zlatnim odličjem – rekao je nakon natjecanja trener i izbornik Dražen Kuhar.