Koprivnički Campus Lions Club donirao 1.033 kune županijskoj Udruzi slijepih

08:29h
0
Predaja donacije

Campus Lions Club Koprivnica donirao je Udruzi slijepih Koprivničko-križevačke županije 1.033 kune, a u svrhu poboljšanja kvalitete života osoba s oštećenjem vida.

– Donaciju su 23. siječnja predstavnicama Udruge uručile članice Lions cluba, Paula Hrpalo i Andreja Šprem, u prostorijama Udruge, a članovi kluba donaciju su prikupili tako što su tijekom prosinca postavili kasice u različitim trgovinama, frizerskim i kozmetičkim salonima u Koprivnici, u koje su građani davali dobrovoljne priloge. U tu je svrhu organiziran i turnir u belotu – objašnjavju iz županijeske Udruge slijepih.

Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije trenutno broji 249 članova, a u okviru svojih mogućnosti skrbi o svim članovima, počevši od učlanjenja u udrugu, preko školovanja, rehabilitacije i zapošljavanja, ostvarivanja njihovih posebnih prava, organizacijom društveno-kulturnog i sportskog života te o svim drugim potrebama.

– Budući da su slijepi invalidi najveće kategorije, s mnogim posebnostima, udruga svojim stručnim, materijalnim, savjetodavnim i drugim uslugama članovima nastoji pomoći u prevladavanju njihovih poteškoća. Zbog toga će ova donacija uvelike pomoći u svakodnevnom radu udruge s članovima, a u svrhu poboljšanja kvalitete njihovih života.

Velika hvala svim članovima i vodstvu Campus Lions Cluba Koprivnica na njihovoj akciji i sakupljenim sredstvima – poručili su iz županijske Udruge slijepih.