konferencija u Bruxellesu

Koprivnički Crveni križ predstavio svoj projekt Socijalna košarica

11:42h
0
Predstavljanje projekta // Foto: GD CK Koprivnica
Predstavljanje projekta // Foto: GD CK Koprivnica

Lorena Brkić, stručna suradnica iz Odjela za socijalne djelatnosti iz Hrvatskog Crvenog križa, i Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, sudjelovale su na FEAD Network konferenciji koja je u organizaciji Europske komisije održana u Bruxellesu.

Na konferenciji FEAD Network, na kojoj su sudjelovali predstavnici Europske komisije, ministri socijalne politike brojnih europskih zemalja i predstavnici brojnih udruga, imale su prilike čuti kako je FEAD najveća mreža borbe protiv siromaštva koja ima za cilj do 2020. godine poboljšati socijalnu sliku.

Tom prilikom, predstavile su svoj prvi projekt Socijalna košarica, financiran iz Europskog socijalnog fonda, a usmjeren pribavljanju hrane za pomoć potrebitima.

Usto, predložile su da FEAD, koji se mahom oslanja na pomoć volontera u podjeli hrane, podrži u budućnosti angažman koordinatora volontera koji bi uspostavljali mrežu volontera, po uzoru upravo na koprivnički projekt Socijalna košarica.

Tom prilikom posjetile su i Ured Crvenog križa Europske unije gdje ih je ugostio Eberhard Lueder, voditelj odjela za Socijalne djelatnosti u Uredu.

čitam...
Loading...