dar za pravu stvar

Koprivnički Crveni križ provest će akciju prikupljanja donacija, evo kada i gdje možete pomoći potrebitima

U vremenu od 10 do 13 sati prikupljat će se prehrambene namirnice i higijenske potrepštine.

14:14h
0
Foto: GDCK Koprivnica

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica nastavlja s akcijama prikupljanja donacija za korisnike Socijalne samoposluge.

U suradnji s Kauflandom i ove godine provodi akciju prikupljanja prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština u sklopu Tjedna solidarnosti od 8. do 15. prosinca 2021.

U poslovnici Kauflanda u Ulici Ivana Česmičkog 26, u tom vremenskom periodu bit će postavljene košare s oznakama akcije u koje ljudi dobra srca mogu ostaviti svoje donacije.

U Robnom centru KTC, Ivana Česmičkog 15, akciju prikupljanja prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština provode u ponedjeljak, 6. prosinca od 10 do 13 sati.

Obje akcije će provoditi uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka stožera, a volonteri će kupcima dijeliti letke s popisom potrebnih namirnica za potrebe Socijalne samoposluge. Nedostaju konzerve, tjestenina, riža, brašno, ulje, različiti prehrambeni proizvodi i higijenske potrepštine.

Pakete dijele jednom tjedno, prema popisu socijalno potrebitih koji su dobili iz Grada Koprivnice, dok jednom mjesečno Mobilni tim Socijalne samoposluge vozi pakete korisnicima u potrebi u okolnim općinama.

– Također, pozivamo vas da organizirate prikupljanja donacija u svojim kolektivima ili donesete prehrambene i higijenske proizvode direktno u GDCK Koprivnica, Braće Radića 7. Poziv upućujemo i vlasnicima OPG-ova i poljoprivrednicima koji imaju viška povraća i voća da nam doniraju svoje proizvode. Upotrijebit ćemo ih za pripremu obroka u našoj Pučkoj kuhinji – poručuju u GDCK Koprivnica.