opasnost

Koprivnički dimnjačari upozoravaju na opasne dimnjake po gradu: Može ih unišititi i jača oluja

Dimnjačari koriste priliku da pozovu građane da neke usluge koriste prije jeseni kako zbog eventualnog novog vala pandemije ne bi došla u pitanje njihova sigurnost.

10:54h
0
Foto: Matija Gudlin

Koprivnički dimnjačari iz Udruženja obrtnika Koprivnica žele upozoriti javnost (i građane i nadležne institucije i koncesionara) da u centru Koprivnice postoje dimnjaci koji su građevinski neispravni i kao takvi predstavljaju opasnost.


Na neke do njih su već upozoravali vlasnike ili koncesionara no još uvijek nisu sanirani. Nakon potresa u Zagrebu utvrdilo se da je za većinu urušenih krovišta krivac bio u građevinski neispravnim dimnjacima.

– Takve dimnjake može urušiti i jača oluja. Nemojmo čekati katastrofu jer urušavanjem dimnjaka mogu nastradati i ljudi ne samo materijalna imovina! – poručuju.

Građani Koprivnice mogu i samim pogledom u visinu opaziti koji su to dimnjaci jer njihov izgled već upućuje na neispravnost. Zato dimnjačari apeliraju na vlasnike i odgovorne institucije da poduzmu hitne mjere u cilju sanacije takvih dimnjaka. Dimnjačari koriste priliku da pozovu građane da neke usluge koriste prije jeseni kako zbog eventualnog novog vala pandemije ne bi došla u pitanje njihova sigurnost.

Radi se o kontroli rada plinskih ložišta za koje uobičajeno nastane povećana potreba na jesen prije sezone loženja iako se to može obaviti i ljeti.

čitam...