Koprivnički gimnazijalci i dalje će se ‘kuhati’

09:56h
0
gimnazija

S dolaskom ljeta i vrućina i učenici koprivničke Gimnazije ‘Fran Galović’ susreću se sa problemom loše riješene kimatizacije, na kojeg je jučer upozorio HNS-ov županijski vijećnik, Andrej Gligorović.  Zamjenik župana Ivan Pal odgovorio je kako to jest problem, ali kako postoje i veći.

‘Djeca koja idu u Gimnaziju imaju problema sa praćenjem izvanrednog školskog programa i izvanrednih profesora i bivanjem u prekrasnom novom prostoru zato što nije riješena klimatizacija.’, rekao je Gligorović na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine.

Tri problema

Zamjenik župana Ivan Pal odgovorio je kako su problema svjesni, osobito loših uvjeta rada na drugom katu. Kao prvi problem naveo je kako je instalacija koja je po osnovnom projektu bila postavljena za klimatizaciju zbog skupoće projekta – skinuta. ‘Druga stvar je problem stavljanja vanjskih jedinica. Arhitekti to ne dozvoljavaju zbog toga što je to njihovo autorsko djelo. Oni kažu da je to nagrđuje.’, rekao je Pal. Kao treći problem iznio je to što je Županija samo u najmu zgrade zbog čega bi se morao mijenjati ugovor o javno-privatnom partnerstvu.

‘Ja znam da je djeci tamo loše. Ali mi u ovoj županiji imamo toliko većih prostornih problema i uređenosti školskih prostora. Ne bih htio uvrijediti koprivničke gimnazijalce i moje kolege, ali oni trenutno nisu u mom fokusu.’, rekao je Pal.