državna natjecanja

Koprivnički gimnazijalci ostvarili iznimne rezultate

12:30h
0
Državno natjecanje iz biologije i kemije // Foto: Gimnazija Fran Galović
Državno natjecanje iz biologije i kemije // Foto: Gimnazija Fran Galović

Učenici koprivničke Gimnazije Fran Galović ostvarili su iznimne rezultate na državnim natjecanjima koja su se održala tijekom travnja.

Na državnom natjecanju iz geografije u Krapinskim Toplicama Lana Varga u kategoriji prvih razreda osvojila je treće mjesto. Natjecala se i Sara Smolak u kategoriji trećih razreda, a objema je mentorica bila profesorica Maja Maček-Treščec.

S druge strane, na državnom natjecanju iz biologije koje je održano u Kalinovcu, Gimnaziju su zastupali Dorijan Dević s radnjom o paucima skakačima i Ivan Ciganek u znanju. Dević je osvojio drugo, a Ciganek četvrto mjesto, a mentori su im bili njihovi profesori Ljerka Gazdek i Miroslav Samardžić.

Državno natjecanje iz fizike // Foto: Gimnazija Fran Galović
Državno natjecanje iz fizike // Foto: Gimnazija Fran Galović

Matej Vugrinec osvojio je deseto mjesto na državnom natjecanju iz kemije, a njegova mentorica bila je Radmila Moferdin.

Na državnom natjecanju iz povijesti koje se održalo u Vinkovcima Dora Mršić i Emilija Pavlek u kategoriji istraživačkih radova svojim radom Dvije vojske, a jedan grad osvojile su treće mjesto. U kategoriji prvih razreda natjecala se Lana Varga koja je osvojila sedmo mjesto. Njihova mentorica bila je Gordana Trnski.

Usto, Karlo Šerbetar, maturant matematičke gimnazije, osvojio je peto mjesto na državnom natjecanju iz fizike, a sudjelovala je i Monika Ranilović, učenica trećeg razreda matematičke gimnazije. Mentori učenika bili su Marko Vargović i Danijel Kolarić.

čitam...