Prijem u županiji

Koprivnički gimnazijalci trijumfirali u Poljskoj, Stjepan Đelekovčan: Pokazali smo kako matematika može biti zabavna, bilo je nezaboravno

Po meni, Gimnazija je miljama daleko naspram ostalih koji se bune, bude i cijelo vrijeme kukaju. Možemo biti konkurentna škola samo na ovaj način, da radimo vankurikularne aktivnosti, rekao je ravnatelj Vjekoslav Robotić.

13:30h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Koprivnički učenici nedavno su se vratili iz Krakowa, gdje su postigli izuzetne uspjehe na natjecanju u matematici Euromath 2018.

Učenici Gimnazije Fran Galović Neven Lukić, Sara Švegović i Mihaela Matijević, koji su osvojili prva mjesta, Neven pojedinačno, a djevojke ekipno, te njihovi kolege Stjepan Đelekovčan, Andrija Njerš i Jakov Dolenec, koji su sudjelovali u natjecanju, mentorica Bojana Habek i ravnatelj Vjekoslav Robotić, danas su na prijemu u Županijskoj upravi predstavili županu Darku Korenu i njegovim suradnicima svoja postignuća. Iz Poljske su donijeli dva prva mjesta, u kategorijama prezentacije i znanosti.

Među sudionicima bio je i učenik prvog razreda Stjepan Đelekovčan, koji je na natjecanju žiriju pokazao zašto voli matematiku.

– U Krakowu sam imao svoju prezentaciju kojom sam pokazivao što to čini matematiku zabavnom, žiriju sam predstavio neke zabavne matematičke koncepte te sam dao neke ideje za primjenu matematike u svakodnevnom životu i predložio metode za zanimljivije podučavanje matematike. Osim natjecanja, stigli smo i razgledavati grad, posjetili smo rudnik soli i Auschwitz. Za mene je to bilo nezaboravno iskustvo – rekao je mladi Stjepan.

Foto: Matija Gudlin
Stjepan Đelekovčan // Foto: Matija Gudlin

Učenici su marljivo vježbali, dolazili subotama u školu kako bi se usavršavali u matematici, a upravo zbog takve predanosti Gimnazija ima odlične rezultate, smatra ravnatelj Vjekoslav Robotić.

– Uspijevamo stvoriti uvjete da naši profesori naprave kvalitativni skok i na ovaj način s učenicima predstavljaju školu i županiju na međunarodnom nivou. Po meni, Gimnazija je miljama daleko naspram ostalih koji se bune, bude i cijelo vrijeme kukaju. Možemo biti konkurentna škola samo na ovaj način, da radimo vankurikularne aktivnosti, a za to nam treba pomoć koju i dobivamo od naših osnivača, Koprivničko-križevačke županije – zahvalio je ravnatelj.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Rad gimnazije s učenicima pohvalio je i župan Koren, koji je istaknuo da rezultat u Poljskoj nije slučajnost.

– Ovo je odraz kontinuiteta rada Gimnazije. Mi smo mala županija, no po mnogočemu poznati i posebni, a posebno je lijepo kada nas prepoznaju po znanju – zadovoljan je župan.

Dožupan Ratimir Ljubić donedavno je i sam bio ravnatelj pa i sam zna što znači takav uspjeh.

– Treba puno truda, puno vremena, puno odricanja. U školi radite svoj redovni program, a nakon toga i svaku subotu dolazite u školu, ne ide se petkom van. Nije lako, nije jednostavno, no iza toga postoje rezultati – istaknuo je Ljubić.

Kao što su naglasili i učenici i njihovi mentori, daljnja je ambicija ići iduće godine na natjecanje na Cipar.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

čitam...
Loading...