Koprivnički gradonačelnik nudi Mateji, Stanku i Dorijanu gradski stan na korištenje

22:52h
0
matejaistanko

Gradonačelnik Koprivnice nudi pomoć mladom paru, 17.-ogodišnjoj Mateji i 25-ogodišnjem Stanku, kojima je sud na prijedlog Centra za socijalnu skrb zaprijetio oduzimanjem jednomjesečnog sina. Zvonimir Mršić je odlučio iskoristiti mogućnost koju gradonačelnik ima u izvanrednim okolnostima da na 6 mjeseci mimo kriterija dodijeli na korištenje gradski stan:

„Ja ovim putem javno pozivam Mateju i Stanka da se vrate, i da prihvate ponudu Grada Koprivnice za smještajem u gradski stan. Ujedno apeliram na Centar za socijalnu skrb da povuče svoju žalbu na presudu o dozvoli za sklapanje braka čime bi Mateja i Stanko mogli stupiti u brak i stekli bi se uvjeti da mogu se skrbiti o svojem djetetu.”

 

A stručnu pomoć mladom paru, kojemu je socijalna služba zaprijetila oduzimanjem jednomjesečnog sina, ponudio je i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović. Otkriva da je inspekcijski nadzor u ovom slučaju utvrdio niz propusta, zbog čega će vjerojatno uslijediti sankcije koprivničkom Centru za socijalnu skrb. Pozvao je mlade roditelje Mateju i Stanka, za koje doznajemo da su trenutno na sigurnom, da se jave:

„Dijete neće bit oduzeto, ali moraju se javiti inspekciji Ministarstva zdravstva kako bi našli zajedničko rješenje. Ovoga trenutka, rekao sam, izuzimamo Centar za socijalnu skrb Koprivnica. Uočeno je nekoliko stručnih pogrešaka, dakle i to je dovoljan dokaz da im dijete neće biti oduzeto, i učinit ćemo uistinu sve da još jednom kažem obitelj ostane na okupu.”

Ravnateljica koprivničkog Centra za socijalnu skrb Sonja Petrović nije dobila odluku o izuzeću ustanove koju vodi sa slučaja mladog para te tvrdi da o tome ništa ne zna.

Ponovila je da provedenim nadzorom nisu utvrđene nepravilnosti u vođenju ovog slučaja:

„Mogu samo reći ono što smo mi čuli neposredno od upravnog nadzora jučer u pola jedan kad je završio i nalaza koji smo dobili odnosno zapisnika. U nadzoru nije pronađeno grašaka i propusta u postupanju.”

Na pitanje Radio Drave kako je onda moguće da ministar tvrdi da su uočene nepravilnosti u ovom slučaju, Petrović je odgovorila:

„Ne znam, to morate pitati ministra.”

Sve u svemu, mladi par je trenutno nedostupan službama. Navodno je na sigurnom a njihov odvjetnik radi na tome da im službe odobre da ostanu zajedno.

Izvor: Radio Drava