Koprivnički hokejaši drugi na turniru “Ledeni pak 2013”

16:42h
0
130128-ledeni-pak-2013

Na turniru hokeja na ledu “Ledeni pak 2013”, održanom u subotu u organizaciji Inline hokej kluba Koprivnica i u spomen na Igora Galkina, prvo mjesto osvojili su IHK Ježevi iz Zagreba.

Koprivnički su hokejaši okupljeni u novom domaćem hokejaškom klubu IHK Koprivnica igrali u finalu i time obranili drugo mjesto osvojeno na prošlogodišnjem Ledenom paku.

Treće su mjesto osvojile Drvene noge iz Zagreba, a poredak ostalih ekipa izgleda ovako:

4. mjesto KHL Tapiri iz Zagreba

5. mjesto IHK Vukovi iz Zagreba

6. mjesto KHL Varaždin iz Varaždina

7. mjesto IHK Kune (juniori) iz Zagreba

8. mjesto IHK Veprovi iz Križevaca

Natjecanje se odvijalo u dvije skupine, a pobjednici skupina ušli su u finale. Tako su koprivnički Pijetlovi nakon tri dobivene utakmice protiv KHL Varaždin, IHK Drvene noge i IHK Kune (juniori) završili na prvom mjestu u svojoj skupini.

U finalu, protiv IHK Ježevi šanse za pobjedu bile su vrlo male jer se ipak radi o klubu koji igra u A ligi Prvenstva Hrvatske u inline hokeju. Ipak, Pijetlovi su se dobro držali pa čak u jednom dijelu utakmice vodili protiv u konačnici prvoplasiranih.

Odigrano je ukupno 17 utakmica, 16 u natjecateljskom dijelu te jedna revijalna, veteranska, a turnir je u potpunosti ispunio očekivanja.

Kako kažu organizatori: „Zajednički smo se sjetli Igora „našeg Rusa” i u dobrom duhu kroz natjecanje i druženje promovirali igru koju volimo. Još smo i srebrni!”

Gledatelji su uživali u dobrom hokeju, pohvalili inicijativu i pitali kad mogu opet gledati hokej, a neki i oprobati se u ovoj dinamičnoj i strastvenoj igri.

IHK Koprivnica zahvaljuje se pokroviteljima ovog turnira: Podravka d.d., Caffe bar STARS 2002, Turistička zajednica grada Koprivnice, TOS d.o.o., obrt za izradu reklama Robi, 99 Racing school, obrt Prediktta i obrt Jagić iz Poljanca.