Koprivnički igrači badmintona nastupili na Turboligi

19:27h
0

101122-badmintonkc-mProšle subote održan je treći po redu ovogodišnji rekreativni turnir Turbolige u badmintonu, koji se boduje i za međunarodnu Trump ljestvicu natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije.


Za Badminton klub Koprivnica nastupili su Marjan Vugrinec, Denis Femec, Daniel Večenaj, Davor Ogrinec i Goran Ferenčak.

U pojedinačnoj konkurenciji u A jakosnoj skupini Denis Femec je osvojio 17. mjesto.

U pojedinačnoj konkurenciji u B jakosnoj skupini Goran Ferenčak je osvojio 6. mjesto dok su Davor Ogrinec i Daniel Večenaj zauzeli 8. i 9. mjesto.

U konkurenciji muških parova nastupilo je 13 parova i tu se najbolje pokazala nova kombinacija Luka Vlahek (BK Međimurje) – Marjan Vugrinec (BK Koprivnica) koji su u finalu pobijedili Nikicu Šikića i Domagoja Vickovića, u polufinalu osvajače trećeg mjesta Mišela Miheteca i Maria Dusparu, a još u prednatjecanju u jakoj skupini i preostale polufinaliste Dinka Đurđevića i Filipa Lončarića. Peti su bili Dražen Zver i Sandi Šaban, ispred Tihomira Jušića i Tomislava Papca, te ostalih.

U konkurenciji 11 mješovitih parova svoj prvi turboligaški turnir osvojili su Lidija Petrinović Zekan i Filip Pavišić. Bila je to možda i najuzbudljivija disciplina u kojoj su mnogi mečevi otišli u treći gem. Lidija i Filip su tako u polufinalu izborili tijesnu pobjedu nad parom Nina Kovačić-Miroslav Vurdelja, dok su u drugom polufinalu Jelena Pirner i Antonio Lovrić u neizvjesnom meču nadigrali Mirtu Hlavaty i Marjana Vugrinca (BK Koprivnica), koji su na kraju izborili treće mjesto.

Idući turnir Turbolige je na rasporedu 18. prosinca 2010.

U međuvremenu će se održati 1.turnir hrvatskog kupa za veterane (27. studenoga 2010.) koji spada u službeni kalendar Hrvatskog badmintonskog saveza.

čitam...