Rana pismenost

Koprivnički Ivanec, Koprivnički Bregi, Hlebine i Gola uvode u svoje vrtiće program Rastemo čitajući

Rastemo čitajući realizira se pomoću Književnih kutija, malih mobilnih knjižnica.

10:43h
0

Od početka nove pedagoške godine, prije dvije godine započeti program Rastemo čitajući dobiva svoj nastavak. Glavni cilj programa je poticati ranu pismenost i čitateljsku kulturu djece predškolske dobi koja žive u malim, udaljenim i često prometno izoliranim ruralnim područjima Koprivničko-križevačke županije.

Svrha programa je omogućiti djeci pristup kvalitetnim slikovnicama kao osnovi za poticanje rane pismenosti i čitateljske kulture od najranije dobi, tabletima s korisnim aplikacijama za poticanje interesa za čitanje i usvajanje rane informatičke i informacijske pismenosti.

Rastemo čitajući realizira se pomoću Književnih kutija, malih mobilnih knjižnica koje su do sad bile u Općinama Legrad, Drnje i Đelekovec. Program dobiva svoj nastavak i male mobilne knjižnice sele u nove općine.

Program će se u svom nastavku provoditi u četiri općine na području županije koje obilazi bibliobus koprivničke knjižnice. To su Općina Koprivnički Ivanec, Općina Koprivnički Bregi, Općina Hlebine i Općina Gola te će se program provoditi u vrtićima spomenutih općina.

Književna kutija sadržava slikovnice, AVE građu, radne materijale za pripremu za polazak u osnovnu školu, materijale na romskom bajaškom i hrvatskom jeziku, radne materijale za učenje hrvatskog jezika, stručnu literaturu za odgajateljice i po jedan tablet opremljen edukativnim sadržajima i aplikacijama koje potiču učenje čitanja, razvoj logičkog zaključivanja i drugih vještina. Odabrana građa smještena je u plastične kutije s poklopcem i dostavit će se dječjim vrtićima u dugoročnu posudbu.

Građu iz knjižničnih kutija, malih mobilnih knjižnica koristit će polaznici dječjih vrtića, polaznici programa predškole koji se provodi u dječjim vrtićima i stručno osoblje tj. odgajateljice odabranih dječjih vrtića.

čitam...