-4.4 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. veljače 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Rana pismenost

Koprivnički Ivanec, Koprivnički Bregi, Hlebine i Gola uvode u svoje vrtiće program Rastemo čitajući
K

Rastemo čitajući realizira se pomoću Književnih kutija, malih mobilnih knjižnica.

Ne propustite

Od početka nove pedagoške godine, prije dvije godine započeti program Rastemo čitajući dobiva svoj nastavak. Glavni cilj programa je poticati ranu pismenost i čitateljsku kulturu djece predškolske dobi koja žive u malim, udaljenim i često prometno izoliranim ruralnim područjima Koprivničko-križevačke županije.

- Oglas -

Svrha programa je omogućiti djeci pristup kvalitetnim slikovnicama kao osnovi za poticanje rane pismenosti i čitateljske kulture od najranije dobi, tabletima s korisnim aplikacijama za poticanje interesa za čitanje i usvajanje rane informatičke i informacijske pismenosti.

Rastemo čitajući realizira se pomoću Književnih kutija, malih mobilnih knjižnica koje su do sad bile u Općinama Legrad, Drnje i Đelekovec. Program dobiva svoj nastavak i male mobilne knjižnice sele u nove općine.

Program će se u svom nastavku provoditi u četiri općine na području županije koje obilazi bibliobus koprivničke knjižnice. To su Općina Koprivnički Ivanec, Općina Koprivnički Bregi, Općina Hlebine i Općina Gola te će se program provoditi u vrtićima spomenutih općina.

- Oglas -

Književna kutija sadržava slikovnice, AVE građu, radne materijale za pripremu za polazak u osnovnu školu, materijale na romskom bajaškom i hrvatskom jeziku, radne materijale za učenje hrvatskog jezika, stručnu literaturu za odgajateljice i po jedan tablet opremljen edukativnim sadržajima i aplikacijama koje potiču učenje čitanja, razvoj logičkog zaključivanja i drugih vještina. Odabrana građa smještena je u plastične kutije s poklopcem i dostavit će se dječjim vrtićima u dugoročnu posudbu.

Građu iz knjižničnih kutija, malih mobilnih knjižnica koristit će polaznici dječjih vrtića, polaznici programa predškole koji se provodi u dječjim vrtićima i stručno osoblje tj. odgajateljice odabranih dječjih vrtića.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

PRESLATKA!

Osmijehom oborila s nogu sve oko sebe, energija iz nje jednostavno pršti! Pogledajte ovu ljepoticu

Kad ju čovjek ugleda dođe mu da se momentalno nasmiješi i kaže joj "Bok!", iako nam se nije ni...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti