jako mala stopa ozljeda

Koprivnički karate klub vrši upise novih članova, upišite svoju djecu na olimpijski sport

Kod dječjih natjecanja i treninga, obavezna je borba bez kontakta. Stopa ozljeda kod karatista ispod 18 godina je ekstremno niska.

14:10h
0
Bruno i Klara Katavić, hrvatski reprezentativci u karateu

Karate klub Koprivnica vrši upis novih članova u dvorani Coor Podravsko sunce!


Pozivaju se svi zainteresirani roditelji koji žele da im se djeca bave ovim plemenitim i olimpijskim sportom da se pridruže uspješnom timu karatista pod stručnim vodstvom vrhunskih trenera. Upisi se vrše utorkom, četvrtkom i petkom od 19 sati.

Zašto trenirati karate?

Karate nije samo poseban oblik samoobrane već je i sport koji pruža priliku za prihvaćanje zdravog i uravnoteženog načina života koji objedinjuje tjelesno, umno i duhovno. Karate nudi:

* zdraviji način života
* bolju tjelesnu spremnost
* povećanje samopouzdanja
* postavljanje i dostizanje ciljeva
* povećanje zrelosti
* ustrajanost u svemu
* adaptiranje i prilagodbu u zajednici.

Prevencija ozljeda tijekom treninga ili natjecanja u karateu oslanja se na zaštitnu opremu, strogom pridržavanju pravila borbe, te što boljem svladavanju obrambenih vještina. Tijekom natjecanja, sučev stav o zaustavljanju borbe kod potencijalno opasnih situacija također je vrlo bitan.

Kod dječjih natjecanja i treninga, obavezna je borba bez kontakta. Stopa ozljeda kod karatista ispod 18 godina je ekstremno niska (po statistikama puno manja od npr. nogometa, rukometa, košarke itd.).

čitam...